Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

Upskirt-kuvaamista OMAKEn tapaan

Oulun anime- ja mangayhdistys OMAKElla oli tammikuun puolessa välissä cosplay-tapaaminen, johon kuului olennaisena osana photoshootti. Tässähän ei toki ole mitään ihmeellistä sinänsä. Jännäksi meni siinä vaiheessa, kun eräälle kuvattavana olleelle ~18-vuotiaalle tytölle kävi kuukauden päästä ilmi, että tästä ja parista tämän kaverista oli otettu jokseenkin asiattomia kuvia, joita leviteltiin netissä Anikia myöten. Kuvalauta vain puuttui.
Emma Watson upskirt
Siis ei mitään ”höhö tyhmä ilme ja räkä poskella”-kuvia, vaan ihan kunnolla portaissa salaa otettuja upskirt-kuvia.

Kyse ei sinällään ole lainvastaisesta toiminnasta. Suomen laki kieltää kyllä salakatselun (Rikoslaki 24 luku 6 §), mutta tämä edellyttää kuvien oikeudetonta ottoa kotirauhan suojaamassa paikkassa tai esimerkiksi vessassa, mistä ei siis ollut kyse. Ja minihameenalus nyt ei kuitenkaan taida olla kotirauhan suojaama. Suomen laissa ei myöskään ole minkäänlaista personality rights -pykälää, toisin kuin joissain muissa maissa – tällaisen pykälän perusteella henkilö voi esimerkiksi kieltää kuvansa julkaisun tai vaatia kuvansa poistoa, jos tämä on kuvasta tunnistettavissa tai jos kuva on muuten loukkaava. Suomen laki ei tällaista pykälää kuitenkaan tunne, joten tämänkaltainen kuvaaminen on lähinnä asiatonta käytöstä – ei rikollista toimintaa. Suomen laki siis lähtee siitä, että jos pistät vaatteet vapaaehtoisesti päällesi kun lähdet ihmisten ilmoille, otat samalla myös sen riskin, että sinua voidaan täysin laillisesti kuvata siinä. Protip: paksut sukkahousut ja toiset alushousut päälle.

Itse kukin voi sitten omassa päässään miettiä, kuinka asiallista tai hyvien tapojen mukaista on ottaa hameenaluskuvia portaissa salaa.

Varsinkin, jos kuvaaja on OMAKEn hallituksen jäsen.

MITÄ VITTUA MINÄ LUENSinällään OMAKE toimi asian tiimoilta ihan oikein – epäasiallisesti toiminut henkilö sai hallituksesta kenkää hyvin nopeasti. Sen sijaan tapahtuman jälkihoito ei mennytkään ihan esimerkillisesti. Seuran puheenjohtaja oli kieltänyt kaikkia osapuolia puhumaan asiasta kenellekään, missään, koskaan. Myös kuvaajan uhriksi joutuneita vannotettiin, että nämä eivät missään tapauksessa saa kertoa asiasta eteenpäin, ”ettei vain sen tyypin maine menisi”.
Mitä vittua, OMAKE.

47 Comments

  1. Lauri Valamo

    Kaikki kehä 3. ulkopuoliset ovat elukoita amirite…

  2. Apbe Rullarinkeli

    Voi vain sanoa, että hyvä kun missasin koko shootin!
    Naisihmisenä en olisi uskonut puheenjohtajan hyssyttelevän asiaa. Toki hallituksenjäsen saattaa aina olla kaveri, mutta silti…

  3. Apbe Rullarinkeli

    Naisihmisenä EI olisi uskonut puheenjohtajan hyssyttelevän asiaa. Harmi, ettei kommentteja voi muokata -.-

  4. Antti Pikkuaho

    Noh, asiat mitä tästä päällimmäisenä tulee mieleen. Melko varmasti jokainen joka kuuluu johonkin yhdistykseen tai järjestykseen tai vastaavaan ymmärttää kun sanon että on todella perseestä jos kokonaisen ihmisryhmän maine menee yhden idiootin vuoksi, joten ymmärrän kyllä miksi olisi kielletty puhumasta. Kieltämisen sijaan tosin pyytäminen olisi riittänyt, kielto kun ymmärretään sillein että kiellon rikkomisesta rangaistaan.

    Omaken olisi kyllä hallituksesta erottamisen lisäksi pitänyt erottaa kokonaan omakesta ja tietenkin myös poistaa kuvat välittömästi, tai vielä parempaa olisi ollut postaamatta jättäminen.

    Loppukevennyksenä mitä ihmettä ne toiset alushousut siellä alhaalla auttaa? Joka tapauksessahan siellä ne alushousut näkyy? :D En vain käsitä.

  5. Kuuti

    Antti, nii-in – tässähän on tämä, että ”ei kai meidän maineellemme nyt vain käy mitään :O” – sama kuviohan on ollut havaittavissa esimerkiksi katolisen kirkon ja nyt viime aikoina myös lestadiolaisten keskuudessa. Ja no, muutenkin animeskenessä pelätään että ”jos joku suuttuu”. Siitähän tässä on taas kyse.

    En edes viitsi sanoa mitä siitä tulee mieleen, että uhreiksi joutuneille enemmän tai vähemmän suoraan sanotaan että ”tehän pidätte sitten tästä turpanne kiinni”. Se on melkoista näiden kokemusten kieltämistä ja mitätöimistä.

    Mitä tupla-alkkareihin ja sukkahousuihin tulee, se on psykologinen seikka :-D ”Eivätpähän olleet OIKEESTI”. Tosin sukkahousuja useat cossaajat suosittelevat joka tapauksessa; saavat jalat näyttämään paremmilta.

  6. Ana

    Komppaan kyllä kuutia oikein urakalla. Vaikuttaa maineeseen tai ei, on asiasta hemmetin tärkeää keskustella. Jos tuollaisia sattuisi enemmänkin, olisi jo syytä pohtia onko harrastuksessa jotain joka moiseen ajaa. Onneksi asia ei kuitenkaan liene ihan näin. :D

    Hämmästeltiin kaveriporukassa jonkin aikaa sitten, että Omake taitaa olla keski-iältään Suomen iäkkäimpiä animeseuroja. Kummastelu lie turhaa, jos seuran toimintakulttuuriin kuuluu aktiivisestikin vaikeista asioista hiljentyminen ja nuorempien jäsenten hiljaiseksi uhkailu.

  7. kainoliero

    Tupla-alkkarit ei ole pelkästään psykologinen juttu, vaikka silläkin on valtava merkitys kun voi itsekseen ajatella että tsihih luulitte vaan onnistuneenne. Sukkahousut tekevät tosiaan jalat paremman näköiseksi, ja mikä tärkeää, pitävät molemmat alkkarit paikoillaan. Yhdet kun voivat olla vaikka minkälaisessa epäilyttävässä mytyssä/sivussa/tms. eli tuplat varmistavat, ettei mitään vielä nolompaa vilahda.

  8. tomd

    ”Suomen laki ei tällaista pykälää kuitenkaan tunne, joten tämänkaltainen kuvaaminen on lähinnä asiatonta käytöstä – ei rikollista toimintaa. ”

    Itsellä oli valokuvausta harrastavana ”varma tieto” että tuo olisi laitonta puuhaa myös Suomessa. Tässä http://www.ptk.fi/images/stories/koulutus/hyvatietaa2005_3_valokuva_ja_tietosuoja.pdf (luvut 2 ja 5) näytti olevan ihan lähteitäkin tälle tulkinnalle. Vai yritetäänkö tässä vain sumuttaa maallikkoja olemaan kiltisti?

  9. MH

    Seksuaalinen häirintä eri muodoissa on iso ongelma con-ympäristöissä, ja siitä puhuminen on aina oikein. Tietääkseni Suomen coneissa ei ole virallista politiikkaa ohjevihkosissa ”Mikä käytös on oikein” tai ”Mitä teen jos minua ahdistellaan?”. Tällaista politiikkaa ei esim vuonna 2008 ollut Comic-conissa (http://bullyscomics.blogspot.com/2008/08/serious-note.html) ja se näkyi.

    Olisi ehdottomasti aiheellista pistää jokaisen conin sääntöpykäliin että ihmisistä ei oteta kuvia eikä heihin kosketa ilman lupaa. Jenkkilässä on useissa coneissa jouduttu ottamaan tiukat säännöt käyttöön, ja ahdistelusta pidetään paneeleita ihan tarkoituksella. HENKILÖKOHTAINEN TILA pitää olla turvattu, ja valitettavasti con-ympäristössä on ihan liikaa ”hupaisa yhteisvietto” -stigma, että ilman suoria ohjeita tällainen käytös vain jatkuu.

    Kauheintahan on, jos ahdistelun kohteeksi joutunut luulee olevansa yksin eikä pysty puhumaan asiasta. Voin luvata, jos kyselet eri coneihin osallistuneilta niin kuulet tapauksista, missä on ollut orpo olo.

    Muita tarinoita: http://www.girl-wonder.org/insideout/2008/07/27/an-open-letter-to-the-asshole-with-the-free-hugs-sign-at-sdcc/#respond
    http://www.jimchines.com/2010/11/editorial-boob/

    Mainintana ko tapahtumasta, yhdistyksestä erottaminen voi olla hankalaa sääntöteknisesti. Puheenjohtaja teki myös ehdottomasti väärin kieltäessään puhumasta asiasta. Itse koetan ymmärtää ja antaa anteeksi, mutta halu pistää kaverin naama sisään on aika vahvana vieläkin.

  10. Kuuti

    Tomd: kiitokset linkistä! Sinällään ihan asiallista tietoa, mutta mielestäni noidenkaan pohjalta ei voida sanoa, että nyt olisi tapahtunut rikos – ainakaan kuvanottohetkellä. Sen sijaan levittäminen tässä voisi olla rikos (yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen, Rikoslaki 24:8 § tai sitten kunnianloukkaus, Rikoslaki 24:9 §). Yleensä vaan näissäkin tapauksissa vaaditaan jotain todella intiimiä; pelkkä alushousujen värin näkyminen ei vielä riitä.

    Tästähän oli osittain kyse Vanhas-Ruusus-keississä, jossa Ruusunen kertoi hänen harrastaneen seksiä Vanhasen Masan kanssa. Tuomioistuin totesi, että koska on oletettavaa, että seurusteleva pari harrastaa seksiä keskenään, tämän kertominen ei vielä ole rangaistavaa. Eli olisi vissiin vaadittu jotain mehukkaita yksityiskohtia (”Matti tykkää pukeutua makuuhuoneen puolella kissatytöksi ja syödä kakkaa”) että oltaisiin menty rangaistavuuden puolelle.

  11. Kuuti

    MH: joo, nimenomaan, asiasta pitää puhua, koska muuten homma räjähtää salassa käsiin. Tosin, sen verran olen skeptinen, että perstuntumalta väittäisin Suomen tilanteen olevan kuitenkin huomattavasti parempi kuin jenkeissä. Tämä siksi, että jenkeissähän suuri osa coneista on käsittääkseni vieläkin miesvaltaisia tapahtumia, toisin kuin Suomessa (mikä suurelta osin selittää myös BL:n/yaoin suosiota ja sitä, miten JULKISESTI siitä puhutaan, toisin kuin esim. yurista tai heterokamasta). Ja väitän, että tämä vaikuttaa myös konkreettiseen toimintaan.

    Eihän tuo toki mitenkään ahdistelun mahdollisuutta poissulje. Kyllä tässä maassa löytyy monia tapoja tehdä kiusaa, ihan lain puitteissakin.

  12. Cilla

    Kiitokset asiallisesta tekstistä ja vielä näin naistenpäivän aikaan :3

    Samanlaista hyssyttelypolitiikkaa olen lukenut käytettävän myös ihan Suomen oikeusistuimessa asti, kun joissain raiskaustapauksissa raiskaajan tuomiota on jälkikäteen tuntuvasti lyhennetty tai muuten kevennetty vedoten siihen, että rangaistuksen pituus tai ”kovuus” vaikuttaa kyseessä olevan henkilön maineeseen hänen työpaikallaan. Tässäkin tapauksessa hyvin vastuutonta käytöstä OMAKEn puheenjohtajalta, sentään heittivät asiattomaan kuvaamiseen syyllistyneen heti ulos hallituksesta. Komppaan myös ajatuksiasi siitä, miltä kuvien kohteeksi joutuneista on mahtanut tuntua kun on enemmän tai suoraan kielletty puhumasta asiasta.

    On todellakin hyvä juttu, että kaikenlaisista – etenkin niistä pahoista – asioista käydään keskustelua. Suomen animeskene on – toisin kuin monet muut maat – naisvaltainen, ja mukana harrastajapiireissä on myös huomattavan paljon NUORIA ihmisiä. Itsekin törmään töideni puitteissa jatkuvasti 9-12-vuotiaisiin mangan lukijoihin, joista monille harrastus on niin rakas että varmasti alkavat iän myötä myös kulkea coneissa. Manga näkyy Suomen peruskouluissa niin vahvasti, että se mainitaan OKL:n kuviskursseilla erikseen – ja sen sanotaan olevan nimenomaan ”erityisesti tyttöjen mieleen”. Toivon että oppilaani eivät tulevaisuudessa joutuisi kokemaan coneissa minkäänlaista asiatonta käytöstä, kun he coneissa alkavat käydä.

    Kannatan ehdottomasti ajatusta siitä, että contapahtumat ottaisivat asiakseen laittaa käsiohjelmiinsa ja nettisivuilleen selkeitä sääntöjä asiallisesta käytöksestä sekä ohjeita, mistä saa tarpeen tullen apua. Kyllähän piraattituotteistakin puhutaan Midori Mangan tapauksen jälkeen selvästi enemmän, miksei siis voisi samalla pyrkiä vaikuttamaan ennaltaehkäisevästi conalueilla tapahtuvaan seksuaaliseen häirintään? Asioiden ottaminen huomioon julkisesti auttaa nuoriakin harrastajia ymmärtämään koskemattomuutensa ja rikkoo mukavasti suomalaiskulttuuria leimaavaa puhumattomuutta ja hyssyttelypolitiikkaa. Voisiko tätä harkita Desuconiin?

    ~C

  13. MH

    Sääntöjä ja ehdottomasti numero mihin soittaa ohjevihkoseen. Esimerkiksi jos puolituttujen porukalla käydään syömässä ja siellä tapahtuu jotain, niin voi olla aika orpo olo. Yksi tarina kertoi kun miescossaaja lähti syömään parin puolitutun (pariskunta) kotiin, ruoan jälkeen sanottiin että mie (40-50-vuotias mies, kehonrakentaja) oon bi, eikä mies pääsisi takaisin tapahtumapaikalle kuin vasta aamulla. Tällä ihmisellä ei ollut kavereita mukana matkalla eikä järjestäjien puolesta yhteystietoja. Voin vain kuvitella kuinka karsea olo olisi, vaikka kuinka luottaisi omaan kykyyn pitää itsestään huolta.

    Isoimpana ongelmana näkisin sen, jos asiaa ei oteta vakavasti. Jokainen nyt voi miettiä omassa päässään, jos Oulun pienissä piireissä tällaista onnistuu tapahtumaan niin kuinka iso ongelma on muualla. Perstuntumalta voi tietenkin tuntua, että Suomessa asiat on hyvin ja helposti, mutta tilannetta ratkoessa tuli surullisen monelta kommenttia (ei Oulun kontekstissa) että ei ole ensimmäinen kerta ja niin pahoja tarinoita että sydäntä riipaisi. Eniten pitäisi painottaa, että kohde EI ole yksin asian kanssa ja järjestäjille vähintään pitää kertoa.

    Suomessa tosiaan on henkilökohtainen tila kohtalaisen hyvin hallussa, mutta con-ympäristön vapaa asennoituminen … no vähän kaikkeen, on omiaan esimerkiksi tilanteeseen että tuntuu hyväksyttävältä halia ketä vain missä tahansa tilanteessa conin aikana. Tästä ei kaikissa tilanteissa seuraa hyvää mieltä. Tai jenkkilässä jo pannassa olevat ”yaoi paddlet”, minkä kanssa osallistujat juoksivat ympäriinsä läimäytellen miehiä miesseurassa takamuksille (nyt teidän pitää pussata!). Hauskalta ja hupsultahan se kuulostaa, mutta ei näin.

  14. Lassi

    Itse asiassa salakuvaaminen hameen alta on rikollista Suomessa, turkulaismies sai sakkoja työnnettyään salkkuun kätkettyä kameraa naisten hameiden alle. Tapauksesta rapsahti 12 päiväsakkoa sukupuolisiveellisyyden loukkaamisesta.

    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Turun%20peppukuvaaja%20Salkkukameran%20ty%C3%B6nt%C3%A4minen%20hameen%20alle%20oli%20rikos/art-1288335013270.html

  15. Kuuti

    Cilla & MH: joo, varmaan voisi kyllä laittaa tuostakin. Joskin noh, en myöskään halua että tulee sitten ylilyöntejä toiseenkaan suuntaan :-D ”Yhyy se katsoi mua, vaadin että heitätte ton ulos >:O” – mutta kyllä tuohon varmaan jokin ratkaisu keksitään.

    Lassi: enpä olisi niin varma. Tuossa on kyseessä poliisin tekemä ratkaisu; ei mikään tuomioistuin. Kyse on siis yhden viranomaisen mielipiteestä. Ja poliisi itsekin myöntää, että ”minkään rikoksen tunnusmerkistö ei tähän soveltunut”. Kun vielä otetaan huomioon, että Suomen rikoslaissa on analogiakielto, ts. tunnusmerkistöjen pitää soveltua nimenomaan ”suoraan” eikä mitään ”lähimmän mukaan”-tuomioita sallita, esitän valistuneen arvauksen siitä, että tuo ei mitenkään varmuudella menisi tuomioistuimessa läpi. (HS: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Naisten+takamuksia+kuvannut+k%C3%A4ytti+salkkukameraa+hameiden+alla/1135259138798 )

  16. Hunajasieni

    ”Naisihmisenä EI olisi uskonut puheenjohtajan hyssyttelevän asiaa.”

    Paitsi koska pj on Minna niin se kyllä hyssyttää… nimim. tunnen ihmisen. ._____.
    Yrittää olla aina kiva kaikille jne.

    Todellakaan mitää hyssyttellyä, avoimesti näistä puhetta, sekin voisi vaikuttaa siihen miten näitä sitten tapahtuu jos olisi ”pelko” maineen menemisestä. :p

  17. Hunajasieni

    Ainiin Kuuti onko kuvassa Emma Watson? :D

  18. Kuuti

    Hunajasieni: nimenomaan. Jos kaikki tietävät, että epäasiallisesta käytöksestä seuraa lähestulkoon varmuudella yhteisön moraalinen tuomio, jo tämä luultavasti hillitsisi epäasiallista käytöstä huomattavasti.

    Ja kyllä, kuvassa on Emma Watson. Sehän lukee kuvatekstissäkin, jos hiirtä pitää pari sekuntia kuvan päällä :)

  19. MH

    @Kuuti: Sanoisin, että huolehtiminen järjestelmän väärinkäytöstä on turhaa kun mitään järjestelmää ei ole! Eiköhän nytkin jos joku haluaa oikeasti saada toisen heitettyä ulos con-alueelta niin se onnistu. Jos väärinkäytön kohteeksi joutuneesta ihmisestä taas tuntuu, että _häneltä_ menee maine ’mukavana ihmisenä’ jos puhuu asiasta niin ollaan jo ihan hakoteillä.

    Sinänsä kohtalaisen arvattavissa oleva käänne, tämä tuntuu olevan jokaisen aiheesta käydyn keskustelun kulku… aiheellista kommentointia, sitten joku mainitsee väärinsyytökset, sitten 150 postausta RAPE RAPE HERP DERP ja sitten ehkä päästään takaisin aiheeseen.

    Asiasta pitää keskustella avoimesti jo siitä syystä, ettei kohde tunne itseään vasikaksi puhuessaan asiasta. Hyssyttely on täysin naurettavaa monestakin syystä, mm. kyseessä EI ollut Omaken maine ennen hyssyttelyä ja sitäpaitsi kumpi on parempi; Jos tällaista tapahtuu niin käsitellään asia avoimesti ja tehdään selväksi että ei ole hyväksyttävää, vai hiljaisesti hyväksytään ja pidetään kärsijät hiljaisina? Olen ihan helvetin pettynyt PJ:n käytökseen enkä todellakaan aio jättää asiaa tähän.

  20. ComSR

    OMAKE ry:n varapuheenjohtajan lausunto:
    http://forums.aniki.fi/viewtopic.php?p=184430#p184430

  21. Äiti

    Asian taustoista jonkin verran tietävänä voisin sanoa, että ei tuossa tilanteessa voi oikein toimia muuten. Kuvia ottanut henkilö erosi hallituksesta ja hänelle asetettiin myös kielto tuoda kameraa tapahtumiin. Nämä toiveet tulivat ilmeisesti kuvien kohteiden toiveesta ja heidän toiveensa haluttiin ehdottomasti huomioida.

    Täysin turhaan vedätte sitä mukaan, että kuvien ottaja oli hallituksen jäsen -en ole kuullut kenenkään muun hallituslaisen olleen sitä mieltä että teko olisi millään tavalla ollut heistä hyväksyttävää. Kuvannut henkilö ei saanut pj:ltä tai muiltakaan mitään erityiskohtelua (mielestäni hän sai itse asiassa hyvin ankaran nuhtelun).

    Mitä pj:n tapaan toimia tulee, niin sanoisin, että hänkin on vain ihminen. JA tämän lisäksi nuori naishenkilö eikä todellakaan hyväksy tämäntyyppistä käytöstä. Hän on saattanut ymmärtää että asia on molemminpuolin ok (sillä kuvia ottanut henkilö sai tilanteesta sanktioita kuvissa olleiden toiveiden mukaan) ja kaikkien osapuolien epämukavuutta (kyllä, myös kuvissa olleiden!) välttääkseen kehottanut ettei asiaa juoruiltaisi enempää.

    Jos kuvissa olleet henkilöt olisivat halunneet nostaa jutun julkiseksi, olisi siitä varmaan kannattanut mainita. Näin halutessaan heidän olisi ehkä parasta keskustella asiasta suoraan kuvanneen henkilön kanssa. Itse kokisin, että en haluaisi kaiken maailman internetin osoittelevan itseäni sormella, että ”niin tuosta on sellaisia ja tällaisia kuvia”.

    Voi olla, että pj koki tämän parhaimmaksi ratkaisuksi ja mikäli kuvatut henkilöt eivät olisi olleet tyytyväisiä, niin olisi heidän kannattanut asia pj:lle ilmaista.

    Ps: Hallitus saa asata tiedon, että tapauksesta olisi keskusteltava julkisesti ja tulee varmaankin huomioimaan asian. Ottaa ehkä yhteyttä kuvatuihin henkilöihin tms? Toivottavasti jälkipyykki saadaan puhtaaksi.

  22. ComSR

    Kuitenkin Bubukuuti-blogin kirjoittalta olisin toivonut toisenlaista menettelyä asian julkaisun suhteen. Nykyinen juttu vaikuttaa enemmän tai vähemmän skandaalinhakuiselta 7 päivää-lehden kirjoitukselta. Sama myös Anime-lehden Tsubasallle, joka jakeli blogi-kirjoitusta eteenpäin.
    -VPJ

  23. MH

    Koska olen osallistunut keskusteluun jo useasti haluaisin vielä painottaa, että kun tytöt haluavat pitää asian piirin sisällä, ei tästä nimenomaisesta asiasta tietenkään saa/kannata käydä julkista keskustelua, sillä hyvin nopeasti alkavat nimet lennellä eikä silloin ole kenelläkään kivaa. En myöskään näe, missä tuodaan esille nimenomaisesti hallitusjäsenyyden tärkeyttä, mikä on nähdäkseni melko irrelevanttia sinänsä. Toisaalta nopea erotus luottamusasemasta jo näyttää että asia otettiin vakavasti ja suurimmaksi osaksi asian käsittely meni esimerkillisesti Omaken puolesta. Kuitenkin jutun tärkein pointti ja ärtymyksen kohde on juuri suora kirjallinen kielto puhua asiasta. En itse hyväksynyt asiaa kun kuulin siitä, enkä hyväksy sitä nytkään. Tervein ratkaisu olisi mielestäni ollut vain perua/korjata väärinkäsitys ja pyytää anteeksi eikä pestä likapyykkejä julkisesti.

    Häirintä yleensä taas olisi hyvä tuoda esille, että vältytään ikäviltä jutuilta jatkossa. Jos ja kun pelätään ihmiselle tai harrastukselle tulevaa stigmaa rehellisestä käsittelystä niin jää käteen aika paska olo.

  24. Tsubasa

    ComSR: Sitten herääkin kysymys, millainen menettely asian suhteen olisi ollut toivottavampi. Nykyiselläänhän tämä kirjoitus toteaa, että yhdistys toimi muuten ihan oikein, mitä nyt täyskielto asiasta puhumiselle oli täydellinen munaus.

    Ja ainoa vaihtoehto kirjoituksen jakamiselle eteenpäin olisi tietysti olla jakamatta kirjoitusta eteenpäin. Täytyykö tästä siis tehdä se päätelmä, että oikea ratkaisu olisi olla asiasta hiljaa?

    Anikin lausunnossasi sanot, että et hyväksy asioiden salailua. Sanot myös, että tietääksesi ”ketään ei ole erotettu/eronnut tai käsketty vaikenemaan.” Miksiköhän tästä liikkuu niin paljon ristiriitaista tietoa?

  25. ComSR

    Ennen julkaisua on hyvä tarkistaa, että kaikki asiat pitävät varmasti paikkansa. Ristiriidat tiedoissa kertovat, että kaikki ei ihan täsmää. Yritettiinkö koskaan hallituksen jäseniltä koskaan kysyä asiasta?

    Jos asiasta puhumisesta olisi ollut täyskielto, se koskisi myös minua.
    Vastuullani on myös kokouksissa päätettyjen asioiden kirjaaminen pöytäkirjaan.
    Jos joku jäsen eroaa tai erotetaan, siitä pitää olla merkintä hallituksen pöytäkirjassa.
    Olen osallistunut kaikkiin hallituksen 2011 kokouksiin ja tapahtumiin vuodesta 2010.
    Viimeisimmässä kokouksessa 2.3 allaoleva nimeltä mainitsematon osallistui kokoukseen hallituksen jäsenenä. Nimeä en mainitse suoraan, koska jos tästä kehittyisi jotain isompaa, se voisi vaarantaa tällöin mahdollisen oikeusprosessin.

    Sanottakoon, että olen olen pyytänyt yhtä jäsentä poistamaan kaikki Omaken tapahtumissa otetut kuvat. Kyseinen henkilö on nyt ottanut kuvat SkyDrive-palvelusta pois. Anikin Cosplay-keskustelussa oli toisessa viestissä linkki sinne, joka Kyuun toimesta poistettiin. Jos näitä kuvia on jossain vielä jakelussa jossain toisessa palvelussa, siitä ei ole tietoa.
    Kuitenkin sen tiedän, että yleisellä tasolla sisältö Internetissä leviää ja kopioidaan hyvin nopeasti.

  26. Kuuti

    ComSR: onnittelen hyvää politikointiasi! Varsinkin Anikiin postattu lausunto oli hyvää politikointilöpölöpöä, missä ei oikeastaan otettu kantaa itse asiaan – siis siihen käskyyn, että asia piti pitää salassa. Samat hyvät poliittiset peliliikkeet näköjään jatkuvat täällä.

    Kuten Tsubasa ja MH sanoivatkin, tästäkin kirjoituksesta varsin selvästi näkyy, että minunkin mielestäni asianosaisen salakuvaajan nopea erottaminen oli hienosti hoidettu. Paremmin ei juuri olisi voinut hommaa hoitaa – ei tuollaisia kuvaushaluja saa selville edes Supo. Sen sijaan perseelleen mentiin siinä kohtaa, kun kuvaajan uhreiksi joutuneita kiellettiin puhumaan asiasta. Kyseessä eivät ole mitkään huhut, vaan tämä tieto on varsin hyvästä lähteestä.

    Tietenkään asiaa ei ole merkitty pöytäkirjaan, koska asia on haluttu pitää salassa ja todisteita ei ole haluttu jättää. Sen takia sinä täälläkin koetat vaientaa keskustelua ja esiintyä uhreiksi joutuneiden puolustajana – ”enhän minä muuten, mutta kun pelkään niiden tyttöjen puolesta” – ja koetat antaa ymmärtää, että minä olen tässä se, joka on tehnyt väärin, kun olen tuonut asian julkisuuteen.

    Sori, vika on OMAKEssa, joka koetti vaientaa uhreiksi joutuneet, siltä varalta, ettei OMAKEn julkisuuskuva vain saa ikävää tahraa. Siitä tässä on kyse.

    Ja nyt kun on tiedossa, että tällaista voi tapahtua, tästä voidaan myös keskustella ja luoda niitä tulevaisuuden hyviä käytäntöjä, jotka toivottavasti ehkäisevät tällaista käytöstä.

  27. ComSR

    Ja vielä, jos edellisestä viestistä ei tullut ilmi, asiasta vaikeneminen ei olisi ollut oikea ratkaisu, vaan kysyä ensin, ts. pyytää lausunto. Jos kyselyyn ei tulisi vastausta lainkaan tai tapahtuneet kiellettäisin täysin, olisi syytä epäillä, että jotain hämärää olisi tapahtunut.

    Hallituksen yleistä sähköpostiosoitetta käytettäessä joka viesti moderoidaan erikseeen. Valitettavasti tunnukset spostin seulontaan on kadoksissa, mikä tarkoitaa että viestit eivät pääse perille asti kaikille hallitusjäsenille.

  28. "uhri"

    Yksi tapahtumassa kuvatuista täällä päivää. Pointtihan nyt ei ole se mitä Omake teki väärin tai mitä vielä pitäisi tehdä tuon tapahtuneen suhteen. Koska ei sille ilmeisesti voi enää kovin paljoa tehdä ilman että kääntyy poliisin puoleen. Ja sitä haluaisin välttää viimeiseen asti, koska siitä todennäköisesti koituisi eniten vaivaa vain minulle.

    Pointti on se että tällaista tapahtuu varmasti muuallakin ja tällaisesta pitäisi pystyä puhumaan. Siinä se suurin ongelma oli että kehotettiin olemaan hiljaa tapahtuneesta. Ja tämä hieno tapa jolla omaken edustajat nyt puollustelevat itseään henkiin ja veriin vaikka mitään syytä puolusteluun ei sinänsä ole. Ei ollut muun hallituksen vika että yksi osoittautui huonoksi valinnaksi.

    Uskokaa tai älkää mutta tuntui oikeasti todella pahalta nähdä itsestään sellaisia kuvia, mitä tämä nimeltä mainitsematon henkilö oli ottanut. Se sai oikeasti miettimään ensimmäistä kertaa, että haluanko nyt enää ikinä cosplayata hahmoa jolla on hame. Tai että ajattelevatko kaikki minua nyt vain esineenä kun pukeudun cosplay-asuun. Se syy avautumiseen näin että kaikki osapuolet ovat nimettömiä oli juuri se, että jos on muita joilla on vastaavia kokemuksia, hekin uskaltaisivat niistä puhua ja tietäisivät, ettei sellaista tarvitse kärsiä hiljaa. Toiveena oli, että kun puhun asiasta muille cosplay- ja animeharrastajille, joku saattaa vaikka innostua käsittelemään aihetta yleisellä tasolla vaikka jossain tapahtumassa. Tai ainakin että tämä ongelma yleisesti tiedostettaisiin.

    Mutta niin, shitstormhan tästä tuli. Että ehkä olisikin kannattanut vain olla hiljaa ja olla tuhoamatta kerhon mainetta? Helpomminhan sitä pääsee yli huonosta kokemuksesta jos pitää vain suunsa kiinni ja teeskentelee että mitään ei tapahtunut.

  29. ComSR

    Kuuti:

    >>>onnittelen hyvää politikointiasi! Varsinkin Anikiin postattu lausunto oli hyvää politikointilöpölöpöä, missä ei oikeastaan otettu kantaa itse asiaan – siis >>>siihen käskyyn, että asia piti pitää salassa. Samat hyvät poliittiset peliliikkeet näköjään jatkuvat täällä.
    >>>Tietenkään asiaa ei ole merkitty pöytäkirjaan, koska asia on haluttu pitää salassa ja todisteita ei ole haluttu jättää. Sen takia sinä täälläkin koetat >>>vaientaa keskustelua ja esiintyä uhreiksi joutuneiden puolustajana – “enhän minä muuten, mutta kun pelkään niiden tyttöjen puolesta” – ja koetat antaa >>>ymmärtää, että minä olen tässä se, joka on tehnyt väärin, kun olen tuonut asian julkisuuteen.
    >>>Sori, vika on OMAKEssa, joka koetti vaientaa uhreiksi joutuneet, siltä varalta, ettei OMAKEn julkisuuskuva vain saa ikävää tahraa. Siitä tässä on kyse.

    Miten muka? Et kai ole väärinkäsittänyt jotain?
    Kerron sen, mitä olen saanut selville ja enkä ole pitänyt asiaa tietoisesti salassa. Ihan oikeasti, se kuvien otto oli väärin ja en hyväksy sitä. Salailu ei ole hyväksi, usko pois. Mutta jos et siltikään usko, niin älä. Tosin herää epäilys, onko joillain oma lehmä ojassa.
    Kokoajahan tätä keskustelua käydään ja jatkan.

    >>> Kyseessä eivät ole mitkään huhut, vaan tämä tieto on varsin hyvästä lähteestä.
    Ja mikä tämä ”varsin hyvä lähde” oli? Ilman mainitsematta oikeata lähdettä, se voisi olla vaikka Joulupukki.

    >>>Ja nyt kun on tiedossa, että tällaista voi tapahtua, tästä voidaan myös keskustella ja luoda niitä tulevaisuuden hyviä käytäntöjä, jotka toivottavasti >>>ehkäisevät tällaista käytöstä.
    Samaa mieltä. Asiosta voidaan keskustella kunhan se tapahtuu yhteisymmärryksessä.

  30. ComSR

    Jos tapaus menisi oikeuteen, se käsiteltäisiin uhrien ja valokuvien ottajan kesken.
    Huom. En ole lakimies.
    Jos tosi-asia on oikeasti se, että uhrejä käskettiin vaikenemaan, tämä käsky ei ollut hyväksyttävä.
    Tehtiin mitä tahansa, se ei poista sitä, mitä uhrit ovat joutuneet kokemaan.

    Kaikki hallitusjäsenet valitaan vapaa-ehtoisista, joita kiinnosti toiminta yhdistyksen hallituksessa. Mitään erityisiä valintaperusteita tai seulontaa ei ole.

    Pitää huomioda, että vaikka jos kyseistä henkilöä ei olisi valittu hallitukseen, se ei olisi todennäköisesti vaikuttanut henkilön tekosiin. Ero on siinä, että yhden henkilön väärä teko voi leimata kaikki hallituksessa.
    Olin minäkin yllättynyt, kun löysin tämän asian tullessa ilmi itsestäni ja muista kuvia viime kesältä Omaken piknik-tapahtumasta tämän henkilön SkyDriven palvelusta ja eikä kameran olemassaolosta ei ollut tietoa, eli kuvat otettiin salaa ja luvatta.

    Lopuksi totean että silmien tai korvien peittäminen ei poista asian olemassaoloa, vaan asiasta pitää keskustella, kuten on todettu.
    Toivottavasti asiat selveni edes vähän.

  31. MH

    Jos nyt reiluja ollaan, niin ainoa mitä tiedetään on, että tytöille on tullut postia puheenjohtajalta, ei hallitukselta.

    Eiköhän tässä kannata itse kukaisenkin rauhoittua. Kaikki ollaan kuitenkin yhtä mieltä siitä, että asiassa on tasan yksi syypää (kuvaaja), eikä tällaista pidä hyväksyä eikä siitä pidä todellakaan olla hiljaa. Se, haluaako asiaa puida poliisin kautta tai muuten on henkilökohtainen päätös. Paskamyrsky johtuu hyssyttelystä joka tällaisessa asiassa nostaa heti niskakarvat pystyyn.

  32. Tsubasa

    Hienosti jatkuu puolustelu edelleen, vaikka on jo kertaalleen sanottu että puolusteluun ei ole tarvetta.

    Tosin se tuntuisi vähän vilpittömämmältä ilman vastasyyttelyä.

  33. ComSR

    Mjaa, yleisellä tasolla, jos esittää jonkun väitteen, olisi sillä hyvä olla myös pätevä perustelu. Totean vain asiota niin kuinka näen sen.
    Jotain oli ikävää tapahtunut, ja siitä ei oltu kerrottu minulle, ja halusin selvittää mitä oikeasti oli tapahtunut ja tämä tuli suurimmaksi osaksi selvitettyä.
    Siinä kaikki omalta kohdaltani. Muut voivaat jatkaa keskustelua halutessaan eteenpäin.

  34. MH

    @ComSR Tässä ei ole missään vaiheessa ollut mitään epäselvää. En nyt tajua mikä tässä on hämmentävää vielä. Kysy teidän PJ:ltä jos sulla on jotain vielä hampaankolossa.

  35. Minna Mäkinen

    Voi hellanletta, että nyt oikeasti kaivetaan verta nenästä!

    Minä, Oulun manga ja anime kerhon (Omake ry) puheenjohtaja olen toiminut vain henkilöiden toiveitten mukaisesti! Minua pyydettiin ottamaan asiasta selkoa, minkä jälkeen
    käsittelimme asian kyseisen kuvaajan kanssa ja hän erosi ITSE Omaken hallituksesta myöntyen kamerakieltoon JOTA asiaa koskevat ihmiset toivoivat JA olemaan käytökseltään hyvä.

    Kuvauksissa ei oltu annettu mitään tarkkaa direktiivistä ohjausta, koska ajattelimme, että kaikki osaisivat käyttää omaa puhdasta järkeään ja julkaista ”cosplay kuvia” tai ”tapahtuma kuvia” kuin jotain ellottavaa alapäänhuumori kuvia.

    Kyllä, maine on nimessä, koska olemme sentään virallinen kerho KUNNAN nimissä. Jos tämä ei kosketa ihmisiä niin on teilläkin otsaa! Ette ajattele lainkaan isommalla skaalalla tätä ja koska kukaan ei oikeastaan halua tulla loukatuksi henkilökohtaisesti tai nimellisesti niin uskoisi jonkun ymmärtävän. Sydämmetöntä sakkia ainakin on.

    Ja miksi esim. ComSP ei tiedä tapahtuneesta? Koska uutta järjestäytymiskokousta ei olla saatu järjestettyä vielä jäsenen erottua; koska hän + parit muut ovat uusia hallituksessa EIKÄ heidän tarvitsisi vielä kärsiä tämmöisiä kokemuksia tai toimenpiteitä heti vuoden alussa muuten toimivassa kerhossa ja koska muutenkin kyseinen ”syytetty” henkilö potee tuomiotaan.

    Koko tämän teksin lukeminenkin nostaa vain raivon pintaan, koska itsekin oman käsityksen mukaan asia oli jo käsitelty. Kyllä, tyyppi munas ja sai toivotun rangaistuksen.
    Jos yleisesti ”kärsivillä” tai ”kyseisen tekstin kirjoittajalla” olisi pokkaa ottaa yhteyttä, että tämä ei kelpaa toimenpiteiksi, niin ottakoon yhteyttä minuun mutta ne, jotka arvostelevat tapahtumaa tietämättä MITÄÄN OIKEITA FAKTOJA niin ei kannate ottaa. Se on vain pahan suopaista panettelua ja tosi törkeää käytöstä.

    Koittakaa käytäytyä kuin sivistyneet aikuiset. Tosi naurettavaa toimintaa on kyllä täälläkin. Ja on suurimmalla osalla kyllä IHANA TAPA tuomita meitä. Jos ette ole itse koskaan joutuneet käsittelemään tällaista tapahtumaa niin kannattaisi olla vaan vaiti.

    Joten ne jotka haluavat vinettää ja olla erittäin päteviä ihania pieniä ihmisiä, ottakaa minuun henkilökohtaisesti yhteyttä.

    P.S. Tässä tekstissä on suoraa vihan tunnetta minulta, joten en voi taata että kaikki on niin nätisti esitelty. Mutta toivoisin itse, että osaisitte olla kunnon ihmisiä ja ANTAA MENNEIDEN OLLA!

    Terveisin,

    Minna Mäkinen
    Mew_231@hotmail.com

  36. MH

    @Minna: Nasse-setä on nyt hyvin hyvin vihainen. Onhan se hienoa olla vihainen oikeutetusti, mutta nyt olet jo niin heikoilla jäillä että hirvittää.

    Kyseinen henkilö ITSE erosi? Eli Omaken hallituksen mielestä kuvaaminen hameen alta on täysin hyväksyttävää? MITÄ HELVETTIÄ!? Sen sijaan, että olisin vihainen yhdelle henkilölle jolla on täysin servä Aspergers minun pitää olla vihainen yhdistyksen hallitukselle jonka olisi TODELLAKIN pitänyt tietää paremmin? Joka kieltää loukattuja osapuolia puhumasta asiasta kirjallisesti ja käyttäytyy muutenkin kuin asia olisi OK? Haista paska.

    Mitenkä nyt tuntuu siltä, että olet samalla kannalla kuin raiskaustuomioiden lieventäjätuomarit? Onko kyseessä kenties ”lievä” loukkaus kun selvästi sinä ja kuvaaja olette KÄRSINEET KAUHEASTI kun kuvatut tytöt KEHTASIVAT valittaa asiasta sen sijaan, että olisivat olleet hiljaa kuten ”kunnon tyttöjen” pitäisi?

    Se, että et uskalla edes puhua omalle hallituksellesi kertoo jo paljon. Olet siis sitä mieltä, että on paljon parempi antaa heidän vetää omat johtopäätöksensä asiasta, jonka SINÄ olet käsitellyt hyssyttelemällä ja sekaantumatta jättämisellä?

    Väitökselläsi, että jutussa ei olisi ”mitään oikeita faktoja” puhut itsesi vain pussiin. Kirjalliset ja digitaaliset todisteet jutusta löytyvät, eikä sinulla valitettavasti ole mitään pohjaa millä seistä. Suosittelen anteeksipyyntöä ja vähän äkkiä.

    PS: Tässä tekstissä on ns. suoraa vihan tunnetta minulta, joten en voi taata että kaikki on niin nätisti esitely. Mutta toivoisin itse, että osaisitte olla kunnon ihmisiä ja OLLA REHELLISIÄ VIRHEITTEN KANSSA EIKÄ AIHEUTTAA LISÄÄ MIELIPAHAA JO KÄRSINEILLE IHMISILLE.

  37. Nibelung

    Muistuttaisin semmoisesta pienestä seikasta, että kyseessähän taisi olla Suomen ensimmäinen tämänlaatuinen tapaus(?), joten ei pitäisi tulla yllätyksenä, että siitä halutaan puhua.

    Se, että Omake on omalta osaltaan käsitellyt asian loppuun ei varmastikaan tarkoita automaattisesti sitä, että kaikki muutkin ovat samaa mieltä – varsinkin kun on menetelty vähintäänkin kysymyksiä herättävällä tavalla ja kaikkea muuta kuin avoimesti (ennen kuin juttu tuli blogosfääriin).

    Asiaa ei muuten auta, että puheenjohtajan suulla tulee noinkin vihapitoista tekstiä yhdistyksen virallisena kannanottona…

  38. Minna Mäkinen

    @MH: Itse eroaminen on helpompaa kuin EROTTAA henkilö ottaen koko hallituksen yksipuolisen mielipiteen. Opettele lukemaan virallisia toimenpidelakeja kerhojen toimenpiteitten suhteen. Ja tämäkin vaihtoehto: Me erotamme hänet tai hän eroaa, esitettiin kyseiselle kuvaajalle ja hän suostui ITSE eroamaan. Ja sinulta sitä lapsellista tekstiä tulee, että huhhuh!

    Kyllä, tälläisten kuvien ottaminen ei ole oikeaoppista toimintaa, mutta idioottikin sen huomaa ja ymmärtää (nähtävästi et sinä, koska et osaa lukea rivien välistä vaan olet kylmäverinen pepunnuolia, joka aiheuttaa huonoamieltä KAIKILLE). Ottaisit edes vastuun tekstistäsi OIKEALLA NIMELLÄSI kuin laukoisit siansaksaa ”nimimerkkisi” takaa. Mikä nynny ja oikeasti, oot kyllä aika lapsellinen kun esität kaikki tietävää. (kuten minä nyt sinulle kirjoittaessa, mutta ylläri! Itse kerjäsit sitä, joten saat samalla mitalla.)

    On oikein, että tytöt puhuivat asiasta. Olen ONNELLINEN SIITÄ! Koska heillä on oikeus avautua asiasta, vaikka itse ja me kaikki osalliset toivoimmekin, että asiaa ei tarvitsisi alkaa levittelemään kuin SEISKAN juttuja, mitä taitaa ”MH” itse kirjoitella päivät pitkä.

    Meidän tarkoituksena ei ole loukata kenenkään tunteita tai pahentaa mieltä, mutta koska osat ihmiset eivät osaa olla kunnollisia täällä niin he saavan henkilökohtaisesti paskaa niskaan MINULTA. Henkilökohtaista! Kerho ei ole niissä mitenkään osallinen. VAAN MINÄ! Joten antaa tulla, jos uskallat!

    Ja oikeat faktat minulla on. Olet ITSE SIVULLINEN joka solvaa koko tapauksen ihmisiä, koska et itse uskalla ottaa faktoja selville. Miksi? Olet näsäviisas paksa, joka kyseenalaistaa kaikki, koska ITSE pelkäät olevasi väärässä. Ainakin tältä tämä pahansuopainen panettelu kuulostaa, koska tekstisi on yleisesti solvaavaa ja pahanmakua aiheuttavaa.

    P.S. ”MH”, jos se edes on oikea nimesi, sinulle minä en ole anteeksipyynnön velassa, IKINÄ! Olen itse koko Hallituksen ja kerhon nimissä pyytänyt anteeksi cosplay-uhreilta viesteissä, joissa käsittelimme asiaa mutta en uskoisi, että minun pitäisi sinuun kohdistaa tätä, koska sinulta uupuu kokonaan inhimillisyys, oikea järkevä ajatuksen kulkumalli JA sivullisten ajattelu. Olet sydämmetön kylmä ihminen ja onnittelut, olet onnistunut tuhoamaan ensivaikutelman itsestäsi ihmisenä. Olet ameeba.

    Ainiin. Pysyisit asiassa, kun kirjoitat viestejäsi. Tämähän koskee valokuvia ja niiden levitykseen joutumista, kuin raiskaustapahtumista.

    Kaikille:

    Hyssyttely tai enemmänkin asiasta paljon vähemmän jatkokeskustelu oli myös kaikkien osallisten sopima asia. Koska en itse henkilökohtaisesti ole saanut minkäänlaista KIELTÄVÄÄ viestiä, että tämä toimenpide ei kävisi, uskoimme sen toimivan. Nähtävästi ei, koska minuun ei osattu edes ottaa kuvaajan virallisen anteeksipyynnön postittamisen jälkeen yhteyttä.

    Kyllä, tapaus on todennäköisesti ensimmäinen Suomessa ja kaikki ovat NIIN kauhuissaan asiasta. Joten eikö olisi vaan helpompaa ottaa asiasta opiksi ja antaa olla? Nähtävästi ei, koska kaikki vaan ilkkuvat ja haukkuvat koko ajan tuntematta koko Omaken ihmisiä.

    Häpeän näitä viestejä joitä näen täällä lukiessani ja on todella masentavaa nähdä, että esim. ”Lauri Valamo”n kommetti solvaa isompaa aluetta ihmisiä, kuin ketkä ovat olleet koko tapauksessa osallisina. Se ei edes naurata!

    Nibelung: Kyllä sinultakin tulisi vihaista tekstiä, kun huomaat ihanan päivän jälkeen, että kerhosta, missä itse olet, puhutaan paskaa netissä. Ja jos haluat vaihtaa paikkaa minun kanssa niin saa vaihtaa. Ei se minua haittaa, koska tämä aiheuttaa vain harmaita hiuksia, kun minulla on kuitenkin oma elämänikin kuin vaan kerhot.

    Kaikille:

    Minulle jää vain tästä erittäin huono maku suuhun, koska täällä mennään mauttomuuden puolella. Myös se on masentavaa, että suurin osa ei tiedä millaisia ihmisiä koko tapahtumassa on mukana ja osan teistä onkin tämän takia pakko päästä solvaamaan heitä kuin keskustelemaan asiasta kunnolla sivistyneesti.

    Terveisin,

    Minna Mäkinen
    Mew_231@hotmail.com

  39. MH

    @Minna
    No voi herranen aika. Menehän vähän itseesi ja lue keskustelu kokonaisuudessaan ilman minkäänvärisiä laseja. Lue myös omat viestisi kunhan rauhoitut. Keskustelu oli normaalisävyistä ja tasokasta kunnes sinä tulit räjähtämään tunnepohjaisella ja huonosti perustellulla viestillä. Jos viet keskustelun sille tasolle niin saat sen kyllä kestääkin.

    Onneksi voin jättää henkilökohtaiset loukkaukset viestissäsi huomiotta, koska en tällä hetkellä arvosta sinua kauheasti ihmisenä. Mielestäni oletus, että viesti ”tää on sit tabu” joka tulee ns. viralliselta taholta ei ole mitenkään ”kaikkien osapuolien kanssa sopimista” vaan pelottelutaktiikkaa ja hyssyttelyä. Sen valossa käytöksesi on iljettävää.

    Vähättelevällä asenteella ja ihmisiä loukkaamalla et aja asiaasi yhtään.

    Pyydän anteeksi lopulta Omaken hallitukselta edellisessä viestissäni esittämään näkökantaan. Eiköhän Minnan käytös ole tehnyt aika selväksi, mistä on kyse.

  40. Tsubasa

    Kaikenlaisia ihmisiä sitä puheenjohtajiksi valitaankin.

    Huhhui, mua kyllä jo hävettäisi.

  41. Minna Mäkinen

    @MH

    Kenenköhän vika sekin on. Miettisit omaa käytöstäsi eka. Ja minäkin olen vain ihminen ja tässä on kyllä nyt molemmin puoleista vihasuhdetta joten tasoissa ollaan.

    Totta. Kirjoitan häijysti, koska kerjäät sitä.
    Ja miksi ajaisin asiaa, kun itse laajennat sitä skandaalin kokoiseksi.

    Kysessä on ollut muutenkin yleisesti väärinkäsitys ja toiminnanohjastuksen puute josta on koitunut tämmöinen hulabaloo, mistä itse en tykkää mutta olen joutunut setvailemaan, koska minua pyydettiin hoitamaan asia.

    Ja se sinun ”pelottelutaktiikkasi” mitä väität on vale. Me sovimme siitä ihmisten kanssa and that’s it. Vedät vain nyt hatusta tuollaista, kun et pysty kekistymään kunnolla.

    Ja kuka nyt vähättelee? Asia on INHOTTAVA! En diggaa yhtään! Haluaisin vain jatkaa elämää kuin yleensä ihmiset haluaisivat mutta koska tuot koko ajan hapankaalin makua ilmaan, siihen ei ole mahdollisuutta.

    Kaikille:

    Tällähetkellä on kuitenkin tiedossa, että asia on käsitelty.
    Siitä sovittiin, että asia pidettäisiin hiljaisena (mikä ei nähtävästi Knuutille ollut poikaa) ja kyseinen valokuvaaja kärsii sen tuomion, mitä cossaajat toivoivat hänen saavan.

    Hallituksesta puuttuu täten yksi jäsen ja hänen toiminnan paikkaajaa etsitään, kunhan järjestäytymiskokouksen päivämäärä saadaan sovittua.

    Tämä on täten vanha uutinen. Uudesta hallituksesta ilmoitellaan heti kun se on saatu järjestäydyttyä ja tulevia tapahtumia jatketaan normaalien suunnitelmien mukaisesti. Olemme toimineet täysin oikein ottaen huomioon ”uhrien” toiveet ja miten he itse ovat toivoneet tapahtuman toimivan.

    Jätänkin tämän vanhan uutisen tänne mätänemään, koska elämässä on tärkeämpiäkin asioita mihin voisi keskittyä juuri nyt, esim. kuinka tapahtumia voidaan kontrolloida ja opastaa paremmin ja myös se, että miten voidaan opettaa ihmisille se, että sanallinen ja kirjallinen sopimus ovat yhtäpäteviä. Myös Japani-tapahtumaan keskittyminen on paljon järkevämpää kuin tämän selailu. Pitäkää hauskat viikonloput, koska minä ainakin pidän.

    Terveisin ja heipat,

    Minna Mäkinen

    P.S. Kyllä te tiedätte, miten minuun saa yhteyttä, jos ette ole vielä saaneet tarpeeksi sanottua.

  42. Minna Mäkinen

    Tsubasalle terveisin,

    Ei hävetä tippaakaan. Olen tempperamenttinen nainen, joka tietää toimineensa oikein ja on vihaisena kirjoittanut tekstiä tänne enkä pode siitä huonoa omatuntoa, koska olen sentään itse näin kaikille esittänyt oikein identtiteettini ja toimin omaa klubia puolustaen, koska kyseessä on edelleen 1 ihminen joka kämmäsi.

    Hyviä lomia.

  43. MH

    @Minna
    Olet ainoa, joka käyttäytyy huonosti ja ”poistut loukkaantuneena”. Keskustelu kanssasi on kuin pulun kanssa shakkia pelaisi. Vilkaisepa yhäkin keskustelu uudestaan, sinä olet ainoa joka loukkaa, parjaa ja muutenkin syyttelee ja menee henkilökohtaisuuksiin. Säälittävä yritys poistua arvokkaasti epäonnistui kuitenkin täysin kun tuhosit jo uskottavuutesi kahdella edellisellä postilla. Ei sinua väärinymmärryksien korjaus tai järkevä keskustelu kiinnosta, nyt kun pääsit räyhäämään ja poistumaan omasta mielestäsi oikeutetun vihaisena.

    Täytyy kyllä sanoa, että onpa likalla huonot käytöstavat. Yhdyn Tsubasaan (heh heh), kaikenlaisia ihmisiä sitä puheenjohtajiksi valitaan. Todellakin pitäisi osata hävetä jo tuossa vaiheessa, ei ole enää yksi ihminen joka on kämmännyt ollut pitkään aikaan. Etkö tajua yhtään, millaiseen valoon lapsellinen käytöksesi laittaa sinut ja kerhon jota edustat? Puheenjohtajalta toivoisi aikuismaista käytöstä, mutta tyhjästä on paha nyhjästä.

    Jos et ymmärtänyt lieventävyysviittausta niin eipä voi kuin pudistaa päätä, yleissivistyskin hakusessa.

    Vieläpä viimeiseksi voisin ehdottaa, että ennen kuin väität muita (aika monia) ihmisiä valehtelijoiksi, mene vähän ittees ja mieti olisiko vika ehkä siellä päässä.

  44. anonyymi

    Miksi tämä kaikki pyörii teidän ympärillä?
    Miksi puitte edelleen asiaa? Miksi osottelette toisianne sormilla.
    Jos uhrit ovat toivoneet että pidetään matalaa profiilia tapahtumasta..onko tämä tapa pitää sitä?
    Nyt kaikki kunnioittakaa uhreja ja lopettakaa tämä jouoruilu ja syyttely!
    Maailmassa tapahtuu niin paljon suurempia ja kamalampia asioita tällä hetkellä.
    Kiitos.
    -M

  45. Mako

    Ei ollut tarkoitus osallistua tähän keskusteluun, mutta koko spektaakkelin läpi luettuani on pakko sanoa: vaikka itse tapauksesta en ennen tätä blogipostausta edes tiennyt, minulle ei antanut huonoa kuvaa OMAKEsta tämä tapaus itsessään, vaan Minna Mäkisen käytös.
    Aivan uskomatonta riehumista oletettavasti aikuiselta ihmiseltä.
    Se, että tapaus kenties on OMAKEn piirissä loppuunkeskusteltu, ei tarkoita, että siitä ei muualla enää saisi puhua. Tämän valossa ei ole vaikea uskoa, että salakuvauksen uhreja on kehotettu pitämään päänsä kiinni asiasta. Kuten moni ennen minua on sanonutkin, tästä on tärkeää keskustella, koska Suomessa ei tällaista aikaisemmin ole tapahtunut.

    Kuutin alkuperäisessä blogitekstissä en muuten minkäänlaista herjaamista havainnut.

    Onneksi olkoon, Minna. Olet riehumisellasi (kielellisesti tökeröstä tekstistä puhumattakaan) antanut OMAKEn hallituksesta todella huonon kuvan.

  46. Eräs kuvatuista

    Tässä yksi näistä cosplayshootin ”uhreista”. Pari seikkaa haluaisin huomauttaa:

    Omaken ja Minnan toiminnassa ei ollut juurikaan mitään huomautettavaa. Eräs kuvatuista lähetti omakelle viestiä ja saimme suhteellisen nopeasti vastauksen puheenjohtajan anteeksipyynnön kera. Kyseinen nimeämätön kuvaaja potkittiin hallituksesta ja hänelle annettiin kuvauskielto omaken lähiaikojen tapahtumiin. Valitettavasti häntä ei tosiaan voitu omaken sääntöjen puitteissa potkia koko kerhosta pihalle.

    Minulla ei ole Minnan lähettämää sähköpostiviestiä mutta olen lukenut sen. Varsinaista kieltoa asiasta puhumisesta ei ollut eikä missään nimessä pelottelua. Oman näkemykseni ja muistini mukaan hän pyysi ettei tapahtumista puhuttaisi NIMILLÄ, niin kuvattujen kuin kuvatun maineen takia. En todellakaan haluaisi että suomen tunnetusti pienissä cosplaypiireissä alkaisi kulkea huhu että ”tuosta otettiin sellaisia kuvia”. Kuvaajasta taas… Olen kahden vaiheilla siitä saisiko hänen nimeään mainita, koska jos joku on niin typerä että menee laittamaan upskirtkuvia yms. nettiin, niin totta kai hän ansaitsee huonon maineensa… Mutta ymmärrän toisaalta sen ettei hänenkään nimeä ole hyvä mainita ja uskon hänellä olevan jo jonkin sortin rangaistus ero(tt)amisessa ja siinä että maine on tietyissä piireissä ”melko” huteralla pohjalla.

    Omake/Minna ei siis kieltänyt asiasta puhumista yleisesti. Tietenkin tässä on hieman epäselvä mikä se yleinen on, kun on jo kerrottu että kyseessä on omaken hallituksen exjäsen. Itse olen lähinnä kertonut (”hei kaverit, kiertäkää tuo tyyppi kaukaa kun se on pelottava”) niille joiden tiedän olevan tarpeeksi fiksuja etteivät kerro tapahtuneesta nimillä.

    Ainut syyllinen on siis se kuvaaja, joten ei teidän oikeasti tarvi syytellä ketään muuta.

    YLEISTÄ keskustelua tästä aiheesta pitääkin olla ja olisi todellakin hyvä jos coneissa yms. tapahtumissa olisi tietyt ohjeet siihen miten voi toimia jos joku tulee ahdistelemaan. Monet (varsinkin nuoret conikävijät) eivät varmastikaan meidän tilanteessamme tietäisi miten toimia, sillä asia on tosiaan vasta nyt saanut huomiota. Paneeleita/lehtikirjoituksia saisi myös olla jotta asia saisi vielä enemmän huomiota.

    Ja vielä… Olen koko cosplayharrastukseni ajan käyttänyt ”varmistuksia” asujeni alla ts. shortseja ym, mutta näköjään ei sekään riitä. Luulisi ettei ketään kiinosta cosplayasujen alta vilkkuvat alushousut, kun niitä ei tarkoituksella esittele, ja vaikka kiinostaisikin niin ei sentään jumankauta ottaisi valokuvia! Maalaisjärkikin sen jo sanoo. Ihan oikeasti netistä löytyy varmaan vaikkapa cosplaypornoa, jos asia kiinnostaa niin paljon. Tulipa tällä kertaa huomattua ainakin se että pitää pyytää saada nähdä itsestä otetut kuvat erityisesti jos kuvakulma/zoomaus/valokuvaaja vaikuttaa oudolta…

  47. Eräs kuvatuista

    ja korjaus: *niin kuvattujen kuin kuvaajan maineen takia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑