Eka luku lähtee tästä, epub-tiedoston voi ladata tästä.

Ihan lapsesta asti olen ajatellut, että kirjoitan vielä joskus kirjan. Juutuin kuitenkin samaan ongelmaan kuin monet – aikaa ei koskaan tullut olevan riittävästi (vaikka turhien keskustelupalstojen lukemiseen sitä kyllä on) eikä ketään kuitenkaan kiinnostaisi, ja niin edelleen.

Suurin ongelma oli kuitenkin se, että mikään idea tai teksti, minkä sain paperille, ei tuntunut olevan tarpeeksi hyvä. Odotin itseltäni hienoa kieltä ja älykästä tarinaa. Katsoin Finnconissa kirjailijoita ylöspäin ja ajattelin, että en ehkä koskaan yllä tuonne.

Joskus animepiirien kemuissa rohkaistuin ja mesosin, että kirjoitan suomenkielisen ranoben. Kesällä 2019 palaset loksahtivat kohdalleen ja laitoin maailmani paperille. Kun luovuin itsesensuurista, kaikki alkoi sujua paljon paremmin. Ranoben kuuluukin olla aika hölmö.

Laitan mukaan kaikki ne asiat, joista ikinä olen japanilaisissa piirretyissä pitänyt, ja vähän niitäkin, joita animessa ei ole, mutta pitäisi olla. Tämä on toisin sanoen rakkauskirjeeni anime/manga/ranobeharrastukselleni.

En tiedä, onko tuotos varsinaisesti ranobe, mutta ainakin se on ensimmäinen pitkä tarina, jonka kehtaan julkaista. Netissä, koska kaikki parhaat ranobet ovat olleet ensin web noveleita, eikös?

Ja niin – se tarinan erikoiskyky? Se kirjoitetaan kanjeilla 電気上手. Lukutavan suomeksi löydätte tarinasta.

~ Joha