Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

Yhtäkkiä, laatua animeskenessäni

Olen ehkä muutamaan otteeseen tässä blogissa avautunut siitä, että Suomen animeskene on perseestä siinä, että säädetään ihan helvetisti, asioita tehdään puolittain eikä mitään kunnolla. Mutta jos Suomen animeskene onkin ollut suureksi osaksi peukaloidenpyörittelyä ja perseilyä, viime aikojen uutiset antavat aihetta olettaa, että muutosta on tapahtunut. Ja mikä parasta, nämä viime aikojen muutokset ovat olleet pelkästään positiivisia!

Traconin maskotit1) Traconin muuttuminen ympärivuorokautiseksi. Ympärivuorokautisuus ei välttämättä kuulosta lähtökohtaisesti mullistavalta. Loppujen lopuksi mikään coni Suomessa ei ainakaan vielä tarjoa ohjelmaa sataprosenttisesti ympäri vuorokauden ja tähän on hyvät syyt: ihmiset eivät yksinkertaisesti jaksa seurata ohjelmaa yöllä, eivätkä ohjelmanpitäjätkään ole silloin parhaassa mahdollisessa vireessä.

Sen sijaan ympärivuorokautisuuden puolesta puhuvat sosiaaliset syyt. Ympärivuorokautisessa tapahtumassa oltuaan esimerkiksi kuudelta tai vaikka kahdeksalta päättyvä tapahtuma tuntuu lyhyeltä ja paikan sulkeminen teennäiseltä. Ympärivuorokautisessa tapahtumassa kukin voi itse päättää menemisistään dynaamisesti – jos haluaa jäädä vielä vaikka hetkeksi paikan päälle juttelemaan, se onnistuu! Tai mikäli ei halua lähteä paikalle, sekin onnistuu! Power to the people.

Ja toki jo viime vuonna tapahtunut muutto TTY:ltä Tampere-taloon toi ihan oman säväyksensä. Kyllä kunnon konferenssikeskus aina teekkarinkatkuiset käytävät voittaa.

Bakaconin Kiyoko2) Bakaconin muutto Sisälähetysseuran opistolta Kulttuurikeskus Poleeniin. Niin hyvä diili kuin Jeesus Bakaconille olikin, ainakin villit huhut kertovat, että se asetti myös rajoituksia tapahtumien sisällölle (mikä on toisaalta helppo uskoa; kristilliset tahot kun eivät useinkaan ole niitä kaikista suvaitsevaisimpia). Ja vaikken itse Bakaconissa olekaan koskaan vieraillut, eiköhän se ole kaikille melko selvä, että koulutyyliset tilat eivät ole omiaan yli 1000 ihmisen tapahtumille, vaikka koulu olisi kuinka iso.

Onkin ilo nähdä, että Bakacon saa arvoisensa – ja kansainvälisten vieraiden arvoiset – tilat. Kulttuurikeskusten sun muiden kongressikeskusten ammattitaitoinen henkilökunta on myös tapahtumien kannalta hyvä asia, sillä näillä on kokemusta ja tietotaitoa erilaisten spektaakkelien järjestelystä ja heidän avullaan tapahtumasta saadaan helposti entistä hienompi ja nämä voivat antaa huomattavan hyviä vinkkejä ja ideoita järjestelyihin.

Himeka3) Animeconin kunniavieraat Himeka ja Yukihiro Notsu. Täytyy myöntää, että tämä uutinen kyllä pääsi yllättämään, varsinkin sen jälkeen kun Animeconin erään järjestämiskokouksen esityslistassa Animeconin kunniavieraat olivat siirtyneet kohtaan ”lisävieraat”, ts. kunniavieraita ei saada tänäkään vuonna. Vaan saatinpa kuin saatiinkin!

Tai no, Animeconiin ilmeisen vääjäämättömästi kuuluvan byrokraattisen säädön takia nämähän eivät ole kunniavieraita vaan jotain erikoisvieraita. Syynä erotteluun kuulemma se, että nämä eivät pidä kunniavieraspuhetta, mikä on erotteluperusteena vähän tasoa täh mitä helvettiä, mutta ei kai se mitään :D. Kävijän kannaltahan se on ihan sama, millä termillä merkkihenkilöä kutsutaan; tärkeintähän on tämän anti kävijälle.

Samoin täytyy kiittää sitä, että Animeconin järjestämiskokousten esityslistat ja pöytäkirjat ovat olleet todella hyvin esillä netissä, vaikka en tällaisen kokouskeskeisen järjestämistavan ystävä olekaan.

Samaan yhteyteen varmaan kuuluisivat Anime-lehden uudet tuulet, mutta sille aiheelle on jo oma postauksensa :)

Yhteenvetona, niidel is pleased :3 Jatkakaa samaan malliin, tai kuten Alexander Stubb sanoisi – ”mahtava fiilis!”

Alexander Stubb

1 Comment

  1. nekoliini

    Tracon ympärivuorokautinen! Sounds cool. Se onki sit se ainoo coni johon tänä vuonna menen/pääsen, nyyhkis (älä tapa kun ei desudesu). Mut hienowa jos paranee vielä viime vuodestakin entisestään~!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑