Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

MacBookin kauan sitten kadonnut pygmipikkuveli

Nyt kun Desucon on ohi (mm. Bubun postaus asiaan liittyen täällä, Tsubasan postaus Otakunvirassa ja Extended_Felinen setit täällä ja täällä, Reggyn jutut Wekapipossa. Ja niin edelleen), päätin tehdä jotain mitä minun on pitänyt tehdä jo kauan, eli ostin Nintendo DS Liten.

Miksi ostin Liten, kun ostettavissa olisi ollut myös uusi DSi? No, en oikeasti kokenut että (heikkolaatuisesta) kamerasta olisi kauheasti iloa, siitä huolimatta, että jotkut pelit (kuten Ghostwire) sitä tulevaisuudessa varmasti käyttävätkin eivätkä siis toimi pelkässä Litessä. Huonolaatuisuuden lisäksi kameraan pohjautuvat pelit kuulostavat minusta melkoisilta gimmick-peleiltä… SD-muistikorttipaikka olisi varmaan ollut ihan käytännöllinen, samoin kuin netistä ladattavat pelit, mutta DS Litestä löytyvä GBA-korttipaikka vei silti voiton (ei tarvitse pitää GBA:ta mukana jos tahtoo pelata GBA-peliä ja helpottaa POKEMANSien siirtämistä :F). DS Liten akku myös kestää muutaman tunnin pidempään yhdellä latauksella.

Itse asiassa minulla on jo Läski & Ruma DS (siis se originaali-DS), mutta se on… läski ja ruma. Sitäpaitsi se siirtyy Bubun käyttöön Pokemonin pelaamista varten kun itse otan DS Liten käyttöön (…Pokemonin pelaamista varten, tietystikin). Toinen, tärkeämpi syy DS Liten ostamista varten oli design – se on yksinkertaisesti tyylikäs laite. Sen designistä tulee mieleen…


nnnniiiiiiiiiiiiin.

DS on siitäkin hyvä laite, että sille on paljon animepelejä, esim. lähes kaikki vanhemmat Final Fantasyt (plus Tactics A2 sekä Crystal Chronicles -sarja), Phoenix Wrightit sekä nyt myös CHRONO TRIGGER PARAS KONSOLI-RPG IKINÄ. DS:lle on myös Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure, josta on kirjoitettu mm. 8bit ankassa. 4chanin /v/idyan setätätipedobearit ovat olleet itse asiassa niin kivoja, että ovat kasanneet kokonaisen DS:N KOVAT PELIT -LISTAN, joka löytyy täältä. Samasta Wikistä löytyy pelisuosituksia myös muille koneille, jos kiinnostaa.

DS:stä on hyötyä myös coneissa käydessä – sen lisäksi, että DS:n ääressä voi viihtyä mikäli coni käy tylsäksi, se myös mahdollistaa esitysten kommentoinnin jo niiden aikana; eräänlainen lyhyen matkan Twitter siis. Lyhyestä virsi kaunis: DS aina coniin mukaan ja Pictochat auki ohjelmien aikana, kuten tämä Anime News Nina -strippi kertoo. DS:ää voi conialueella käyttää tietysti myös uusien kaverien etsimiseen.


rumaDS on ruma, ehkäpä rumin pelikonsoli ikinä…

Jos Tower Defense -pelit kiinnostavat, niin suosittelen muuten tutustumaan Lock’s Questiin – se on varsin pätevä esitys aiheesta; itselleni se maksoi 19,90 e Kampin GameStopista. Lock itse on varsin cossattavan näköinen, kuten alla oleva hahmodesign antaa ilmi. Siksi onkin hassua, että itse pelissä Lock näyttää… Narutolta.


Vasemmalla Lock, oikealla Narut… Lock.

Ei muuta kuin cossaamaan Narut… Lockia! Bonuksena Lockia cossatessa pääsee heiluttelemaan isoa jakoavainta!

PS. Suomen animeblogosfäärissä on uusi tulokas, joku ihmeen Varjoelitistin blogi. Vaikutti asiatekstiltä, käykää katsomassa sielläkin :o

4 Comments

  1. Ramika

    DS Lite on just kiva. Itehän ostin sen kans puhtaasti siksi, että se on niin nätti verrattuna originaali-DS:ään.

  2. Saji Crossroad

    Vaatimattomat kiitokseni Bubukuutin väelle blogini maininnasta. Yritän jatkossakin tuottaa mahdollisimman erikoisiin kohteisiin kohdistuvaa kritiikkiä, jahka arkielämältäni ehdin.

  3. Amph

    Heh, en tiedä Lock’s Questista yhtään mitään mutta jotenkin arvasin tuon kuvan perusteella ettei ole japsipeli vaikka sitä muistuttaakin. :-D Pitääpä tuostakin aiheesta blogittaa joskus…

  4. Kuuti

    Ramika, joo – niinhän se on. Siksi minäkin sen hankin, kuten sanottu ;D.

    Saji: ole hyvä :> Suomi ja Suomen animeskene kaipaa vielä useampia Kriittisiä Kannanottoja jotta päästään johonkin että varsinkin sikäli Varjoelitisti on erittäin tervetullut lisä Suomen animublogosfääriin.

    Amph: eipä ole ei, vaikka onkin tosi animooz :F Tosin tuo on kyllä huomattavasti paremmin onnistunut animooz-inspiroitunut (tai miksi sitä nyt haluaakaan sanoa :F) tyyli kuin moni muu animesta tyylinsä ammentava teos. …samalta firmalta on muuten tulossa Scribblenauts :>>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑