Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

Infinite Stratos: nuo tsunderet tytöt lentävissä koneissaan

Juuh elikkäs, katsoin tuollaisen kahden vuoden takaisen haaremi-lentovehjemechamättösarjan kuin Infinite Stratos (pakollinen AnimeNewsNetwork -linkki tässä). Ottaen huomioon, että sen kiekot myivät Japanissa IHAN VITUSTI, kyseessä pitää tietysti olla PARAS SARJA IKINÄ. Eiks vaan?

Jossain lähitulevaisuudessa Infinite Stratos- eli IS-puvuista on tullut tärkeä osa sodankäyntiä. Koska ne ovat kuitenkin äärimmäisen tuhovoimaisia sotakoneita, niiden sotilaallinen käyttö kielletään kansainvälisellä sopimuksella. Sen jälkeen IS:ien käyttö muuttuu lähinnä kamppailulajiurheiluksi, joka on mitä suurinta sirkushuvia kansalle. Mielenkiintoista IS-puvuissa on, että jostain tuntemattomasta syystä niitä pystyvät käyttämään vain naispuoliset ihmiset.

Kaavakuva-fail

Huomatkaa että kaavakuvassa on mies. :D

…paitsi tietysti päähenkilö Ichika Orimura! Jostain selittämättömästä syystä IS-puvut tottelevat Ichikaa, vaikka tämä on poika. Erityisten kykyjensä vuoksi Ichika päätyykin kouluun, joka on erikoistunut IS-pilottien kouluttamiseen. Koska IS:t kuitenkin tottelevat lähinnä tyttöjä, ovat luonnollisesti kaikki muut koulun oppilaat tytyjä. Käsi ylös ne jotka eivät näe, mihin tämä on menossa. Ajattelinkin, että kukaan ei viittaa.

IS koostuu oikeastaan kahdesta keskenään limittyvästä osasta: ensimmäinen kertoo IS-taisteluista, toinen Ichikasta ja tätä piirittävistä tytyistä.

Could you be dating her?

She wants the D

Itse taistelut näyttävät 3D-animoituina ihan hienoilta ja vauhdikkailta. Nimenomaan mechataisteluiden kuvaamiseen 3D-animointi on omiaan, sillä mallintamalla mechoihin saadaan helposti ja halvalla paljon liikkuvia osia, mikä saa ne näyttämään enemmän, no, mechoilta. Sisällöllisesti taistelut ovat ihan OK-tasoa. Meininkiä riittää, muita ammutaan ja vedetään turpaan ja erikoistekniikoita heitellään peliin. Jotain jää kuitenkin puuttumaan, mihin on nähdäkseni kaksi syytä. Kun suurin osa sarjan taisteluista on koulussa käytäviä ystävyys-/harjoitusmatseja, joilla ei edes väitetä olevan juonellisesti erityistä merkitystä millekään, on niistä hippasen hankala olla erityisen kikseissä.

Toiseksi IS:ien erikoistekniikoista ei oteta kaikkea irti. Joo, Ichikan Byakushiki-puvun Ignition Boost -erikoiskyvyllä pystyy syöksymään eteenpäin äärimmäisen nopeasti, kiva tietää. Miksi tätä ei kuitenkaan käytetä sarjassa kuin kerran ja silloinkin väistämiseen? Kun sama toistuu lähes kaikkien mechojen kanssa, jännitys lörpsähtää kasaan. Kun kykyjä ei kunnolla hyödynnetä, niistä ei tule taktisesti merkityksellisiä tilanteen ympäri kääntäviä vetoja, vaan niitä vain… käytetään. Mistään ei käy ilmi, miten erikoiskyvyn käyttäminen vaikutti juuri siinä tilanteessa tai miksi juuri tämä kyky pelasti tilanteen. Jännityksen rakentaminen jää siis puolittaiseksi.

Mutta vain hullu katsoo haaremisarjoja taisteluiden takia, tytyjen perässähän täällä ollaan. Minkälaisia ovatkaan Infinite Stratoksen ihanat neitoset? Fiksua olisi olettaa, että haaremisarjana IS:n tyttöihin on panostettu oikein erityisesti, sillä niiden varassahan haaremisarjat elävät. Jos tytyt eivät ole kunnossa, haaremi ei ole kunnossa. Mutta… ei.

Sorry for being so irritated

YOU SHOULD BE

Infinite Stratoksen tytöt ovat ehkä tylsimpiä mitä vähään aikaan on tullut vastaan. Tai ei ehkä tylsiä, mutta niin samankaltaisia! Ensimmäinen tyty on Ichikan lapsuudenystävä Houki Shinonono, joka on hahmotyypiltään tsundere. Houki on pienenä harrastanut Ichikan kanssa kendoa. Ennen sarjan alkua Ichika ja Houki ovat kuitenkin viettäneet 6 vuotta erillään ja kun Ichika ensimmäisenä päivänä huomaa Houkin ja sanoo ”Hei, kiva nähdä että täällä on joku tuttukin”, mikä on Houkin reaktio? Pään kääntäminen poispäin ja ”HMPH!” Juuh elikkäs, ei kai siinä sitten mitään… niinjoo, ja Houki myös tykkää hakata Ichikaa. Väkivaltainen osananajimi-tsundere, 0 pistettä.

Toinen tyttö on Huáng Língyīn (eli japanilaisittain ”Fan Rin”, kutsutaan Riniksi), Ichikan kiinalainen osananajimi, joka tuli kuvioihin Houkin lähdettyä. Rin on vähän pirteämpi tapaus kuin Houki, mutta silti tsundere. Tykkää glomppailla Ichikaa. Välillä haukkuu Ichikaa. Öö… siinä se olikin. Vähän vähemmän väkivaltainen osananajimi-tsundere, 0,5 pistettä.

Kolmas tyttö on Britannian kandidaatti kansalliseksi edustajaksi, Cecilia Alcotte, joka on porakiharoilla varustettu ojou-tsundere. Tämän luulot itsestään ovat valtavat; poikkeuksellisesti luuloilla on jonkin verran katettakin, sillä kuka tahansa ei pääse kansallisedustajakandidaatiksi, vaan siihen pitää olla oikeasti taitava IS-pilotti. Luonteeltaan Cecilia on kuitenkin tsundere, joskin muistaa huomautella myös Houkille ja Rinille siitä, miten epähienostuneita nämä ovat. Ulkomainen blondi ojou-tsundere, 1 piste.

Cecilia tylyttää

It is very importants to be elegants

Neljäs tyttö on poika. Tai siis, toivottavasti kenellekään ei tule tässä vaihessa yllätyksenä, että Charles onkin Charlotte. Charlesin isä on ranskalaisen IS-valmistajan pomo, joka PR-temppuna lähettää tyttärensä Japaniin IS-kouluun pojaksi tekeytyneenä (”Meidän IS:iä pystyy käyttämään myös pojat!”). Charles on selvästi sarjan paras tyty 5/5. Ichikan luullessa tätä pojaksi nämä ovat ensin pitkälti BRO TIER, mutta sen jälkeenkin, kun Charlotten sukupuoli paljastuu, nämä tuntuvat olevan ainoa pari, joka pystyy oikeasti keskustelemaan toistensa kanssa muustakin kuin siitä että saisiko dikkiä plz. 5/5, 5/5, 5/5, saataisiinko animeihin lisääkin tytyjä jotka voivat puhua jäbyleille muustakin kuin siitä että tekisi mieli mahtivaltikkaa?

TL NOTE: BOKU IS MAINLY USED BY BOYS IN JAPAN

TL NOTE: JAPANISSA ENIMMÄKSEEN POJAT SANOO BOKU

Viides tyttö on Saksan Laura Bodewig, joka on murhanhimoinen tsundere. Ensitöikseen tämä käy vetäisemässä Ichikaa avarilla naamaan ja ilmoittaa, ettei ikinä aio hyväksyä tätä isosiskonsa pikkuveljeksi, syynä se, että Ichikan kakkoii isosisko Chifuyu, joka on myös IS-koulussa opettajana, on ollut kouluttamassa Saksan IS-erikoisjoukkoja ja on Lauran jonkinlainen lesbinen ihastus, koska tall, dark and bishoujo, ja Ichikasta puhuessaan tämä hymyilee, eli ei olekaan niin talldarkbishoujo. Voi saatana nyt. 0,5 pistettä.

Chifuyu

Tämä ruutukaappaus oli koko sarjan parasta antia. :D

Hahmot ovat siis… samanlaisia. Neljä viidestä on tsundereita (siis kaikki paitsi paras tyty Charlotte): Houki, Rin ja Cecilia ovat kaikki moderneja tsundereita, jotka vaihtelevat tsunin ja deren välillä lähes koko ajan. Näistä Houki ja Rin ovat nimenomaan osananajimi-tsundereita, Cecilia taas ojou-tsundere. Laura taas on perinteinen tsundere, joka on äärimmäisen tsun tsun ennen sulattamistaan. Hu-oh.

Ja niin, se sulattaminen. Kun kyseessä on jääkuningatar-tsunderet, pitää ne tietysti sulattaa. Tähän Infinite Stratos on valinnut äärimmäisen hienostuneen tavan: sen jälkeen, kun tyty on saanut Ichikalta turpaansa IS-matsissa, alkaa Ichikan ympärillä roikkuminen ja pippelinkerjäys. Mutta onhan se tietysti tosi hienostunut vinkki, että paras tapa päästä PANEE on vetää mimmiä turpaan! Chicks dig that shit!

Ööh… joo. Ei saatana. Sitten tosiaan taistellaan, vähän keskustellaan että kenet Ichika valitsee tyttöystäväkseen, yritetään tehdä Ichikaan vaikutusta ja derp. Ei saatana, toistan taas.

SO FUCKING DEEEEEP

NIIN DIIPPIÄ, NIIN VITUN DIIPPIÄ

Mitä jäi käteen? No olihan tässä muutama ihan söpö tyty ja erityisesti täytyy mainita Houkin söpöt bikinit, vaikka tämä olikin muuten sarjan hirvein ämmä. Taistelut olivat ”ihan ok”, mutta eivät kyllä herättäneet erityistä fiilistä, kuten totesin. Suurin hämmennys liittyy kuitenkin siihen, että tässä on neljä tsunderea. Miksi? No ehkä ne sitten myyvät Japanissa ihan pirusti. En vaan tajua.

Mättösarjana 3/5, haaremisarjana 2/5. Taskulämmin, nahkea, neutraali, tunteita herättämätön.

1 Comment

  1. Tsubasa

    Jos kysyttäisiin tsunderehahmojen suosiosta japanilaiselta valtamedialta, niin analyysinä olisi varmaan jotain siihen suuntaan, että modernin nykynuorison heikot ruohonsyöjäpojat eivät ole menneiden sukupolvien poikien tapaan maskuliinisia ja assertiivisia hellanyrkittäjiä.

    …Mikä sitten ilmenee assertiivisten ja ns. vahvojen tyttöhahmojen suosiona sekä yamatonadeshikojen puuttumisena. Ja koko haaremiasetelma tietysti on varmaan myös oire heikosta sukupolvesta, joka ei haluaisi tehdä maskuliinisia asioita naisten saamisen eteen, vaan toivoisi saavansa selattavaksi valikoimallisen waifuja tarjottimella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑