Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

Kategoria: Arvostelu (Page 1 of 10)

Sinitaivaan Fafner – ”Täähän ilmestyi ihan just”

Aloin joitain kuukausia sitten jälleen katsomaan Soukyuu no Fafneria (Tunnettu myös nimellä Fafner in the Azure: Dead Aggressor), joka oli minulla jäänyt kesken ”ihan muutama vuosi sitten”.

Ihmettelinkin kovasti, miksi Fafnerin kuvasuhde ei ollut laajakuva, vaan 4:3. Sarja oli nimittäin jäänyt minulle leimallisesti mieleen ”modernina animena”, jota katsoin yliopistoaikoinani, eli siis kun olin jo aikuinen.

Ei muuta kuin tarkistamaan milloin Fafner tuli. 2004… Joo, kyllähän minä sitä katsoin aikuisena, yliopistoaikoinani, meinaan 20-vuotiaana fuksina soluasunnossani. KIITOS 2004 – 2015.

Jatka lukemista

Minun tieni ninjana

Juuh elikkäs, Masashi Kishimoton Naruto loppui. Naruto on kestänyt sen verran kauan, että ensimmäiset muistikuvani siitä ovat exäni suusta tulleet sanat ”Nykyinen suosikkini on ninja-manga, Naruto”… 15 vuoteen ja 700 chapteriin mahtuikin jos jonkinmoista seikkailua, mutta koska kaikki tietävät, mitä Narutossa suurin piirtein tapahtuu, keskityn tässä Naruton hyviin ja huonoihin puoliin. Sisältää muuten spoilereita, joten loput löytyvät cutin alta.

Jatka lukemista

Muovirobottien kutsu

Huutelin eräillä irkkikanavilla että mitäs mecha-animea kannattaisi G Gundamin jälkeen katsoa ja joku Tursake suositteli Gundam Build Fightersiä. Muista Gundam-sarjoista GBF eroaa siten, että gundamit eivät ole siinä oikeita. Keskiössä ovat gunplat, siis gundam-pienoismallit, joilla sarjassa taistellaan mystisten Plavsky-hiukkasten (vähän niinkuin Minovsky, mut niinku plastic minovsky :D keksin selityksen ite) mahdollistaman ilmiön avulla.

Siis pikkupojille suunnattu Angelic Layer Gundameilla. EI NYT SAATANA…

Mutta ennakkoluulottomana kaverina latasin ekan jakson. Sitten toisen. Sitten kolmannen. Ja sitten katsoinkin niitä silloin ilmestyneet 19 putkeen muna tulessa.

Sei

Sei ei ole impress

Sarjana GBF ei ole oikeastaan millään tavalla mullistava. Se on yksi iso tournament arc, jossa pikkupojat ja välillä vähän vanhemmat pojat ja välillä myös tytöt taistelevat muoviukoilla. Mutta kaikki vaan toimii. GBF ei tuhlaa aikaa turhaan vetistelyyn tai maailmantuskan potemiseen, vaan tykittää sata lasissa eteenpäin koko ajan. Toki vastoinkäymisiäkin tulee, mutta niistä päästään yli kuin oikeat ihmiset. Ylipäätään kaikki hahmot ovat parhaita tyyppejä ikinä ja… no, en minä oikein keksi tästä erityisen negatiivisia puolia. Toki auttaa, jos on sisäisesti 13-vuotias japanilaispoika, kuten minä, mutta silti.

Mikä GBF:stä tekee kuitenkin mielenkiintoisen on se, että vaikka sen päähenkilö Sei Iori on Gunpla-maailmanmestari Takeshi Iorin poika ja kotikulmiensa kovin gunpla-rakentaja, tämä on gunpla-taisteluissa täysin kädetön.

Eräänä päivänä (TM) Sei kuitenkin pelastaa kaupungilla oudon jäbän, joka on joutumassa ongelmiin, sillä ostoksista pitääkin maksaa (!). Kiitoksena avusta Mystinen Jäbyli antaa Seille mystisen korukiven ja lupaa mystisesti tulla apuun, jos Sei niin kiveltä toivoo. Kun Sein seuraava gunpla-matsi on menossa päin honkia, Sei tulee toivoneeksi, että voittaisi matsin. Yhtäkkiä Mystinen Jäbyli astuu kuvioihin ja vetää Sein vastustajaa pataan.

Fellini ja Reiji

Reiji cockblockaa Fellinin pelimiestemput ;(

Lyhyiden kommellusten jälkeen Sei ja Reiji perustavat tiimin, jossa Sei kasaa gunplat ja Reiji taistelee niillä. Ja sitten mätetään 25 jaksoa.

Ensimmäisen jakson nähtyäni mietin, missä kohtaa Sei heittää Reijin metsään ja alkaa itse ohjata muovimechojaan jonkin pateettisen ”en voi ikuisesti elää vain sinun kauttasi!!”-puheen säestämänä. Sillä eihän se käy päinsä, ettei päähenkilö olisikaan aihepiirin ykkös-ässä. Jos sarja kertoo lelurobottitaisteluista, sarjan on pakko olla päähenkilöön keskittyvä kasvutarina siitä, miten hänestä tulee maailman paras lelurobottitaistelija.

Paitsi että ei ole. Koko sarjan ajan Reiji on se, joka robotteja ohjaa. Toki Sei välillä huutelee ohjeita ja muistuttaa uusista lisäkilkkeistä, mitä hän on pienoismalliin pultannut, mutta Reiji niitä pilotoi. Ok, kyllä sarjan lopussa Seikin gunplaa ohjastaa, mutta missään vaiheessa GBF ei Sein gunpla-taistelu-urasta kertova kasvutarina, vaan enemmänkin Sein ja Reijin ystävyydestä ja näiden gunpla-tuttavuuksista kertova tarina. Toisaalta missään vaiheessa ei tule fiilistä, etteikö Sei olisikaan se päähenkilö, vaan fokus jaetaan Sein ja Reijin välillä ehkä 60 – 40.

Ihan heti ei tule mieleen toista nuorten poikien taistelusarjaa, jossa varsinainen päähenkilö on enemmänkin se support-maagi kuin eturivin miekkamies. Oikeastaan kaikki shounen-jutut taistelusarjoista leivontasarjoihin ovat sitä tasoa, että ”päähenkilöpoitsu on paras ja voittaa, ja jos ei voita niin treenattuaan voittaa”. Tulitukea antavat sivuhahmot, ei päähahmo. Ja tässä mielessä GBF on jopa vallankumouksellinen.

Sein mutsi ja China

Juuh elikkäs Sein äippä ja China eli Sein CLASS REP

Toki tämä voi olla vain äärimmäisen ovela markkinointikikkakin. Vaikka Gundameja ei oikeasti ole olemassa, gunplat ovat jokaisen saatavilla muutaman kympin hintaan per setti. Eikä ole mikään salaisuus, että Build Fighters on suunniteltu myymään gunpla-kittejä. Ja siinä, missä taisteluihin assosioituva Reiji on jokin anomalia, gunpla-rakenteluun assosioituva Sei on oikeasti olemassa. Et voi olla Reiji, mutta Sei kylläkin, joten juoksehan nyt kauppaan ostamaan gunpla-kittejä, hopi hopi hopi!

Tästä huolimatta sarjaa on äärimmäisen kiva seurata, eli kaupalliset aspektit pysyvät siinä hyvin hallinnassa. Toki Japanissa lelubisneksen ja robottisarjojen välinen yhteys on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, eli on ollut aikaakin hioa esitystapaa kuntoon. Eikä edes haittaa, koska Build Fightersissä kaikki on kivaa ^______^!

YUUKI SENPAI ^__^

Sup dawg, we herd yo liek plans so we put plans in yo plans

Kivoista asioista puheen ollen, Gundam-fanille GBF antaa vielä paljon enemmän. Itse en ole ihan hirveästi Gundameita katsellut G Gundamia, Seediä ja joskus toisen maailmansodan aikoihin katsomaani Wingiä lukuunottamatta. Build Fighters on kuitenkin täynnä viittauksia muihin Gundam-sarjoihin. Millään tavalla muiden Gundamien katsominen ei kuitenkaan ole pakollista, eikä GBF myöskään käy häiritseväksi sarjaviittaustensa vuoksi. Tiedättehän sen fiiliksen: ”nyt tämä selvästi viittaa johonkin muuhun sarjaan, mutta en ymmärrä mihin, ärsyttävää”? No, sitä fiilistä ei GBF:ää katsoessa tule. Sen vihjailut asettuvat juuri sille optimitasolle, missä niiden ymmärtäminen tuo lisäbonareita, mutta ymmärtämättömyys ei ole este sarjasta nauttimiselle.

Loistosarja, katso heti. Vaikka se onkin pikkupoikien sarja lelurobottitaisteluista. Tai juuri siksi. Pew pew!

Star Build Strike

Nii oli täs jotain ropottejaki

PS. Jos et vielä muuten hoksannut, niin tämä on se sarja, jossa pääpahiksena on suomalaistyty AILA JYRKIÄINEN. #suomimainittu #torillatavataan

Infinite Stratos: nuo tsunderet tytöt lentävissä koneissaan

Juuh elikkäs, katsoin tuollaisen kahden vuoden takaisen haaremi-lentovehjemechamättösarjan kuin Infinite Stratos (pakollinen AnimeNewsNetwork -linkki tässä). Ottaen huomioon, että sen kiekot myivät Japanissa IHAN VITUSTI, kyseessä pitää tietysti olla PARAS SARJA IKINÄ. Eiks vaan?

Jossain lähitulevaisuudessa Infinite Stratos- eli IS-puvuista on tullut tärkeä osa sodankäyntiä. Koska ne ovat kuitenkin äärimmäisen tuhovoimaisia sotakoneita, niiden sotilaallinen käyttö kielletään kansainvälisellä sopimuksella. Sen jälkeen IS:ien käyttö muuttuu lähinnä kamppailulajiurheiluksi, joka on mitä suurinta sirkushuvia kansalle. Mielenkiintoista IS-puvuissa on, että jostain tuntemattomasta syystä niitä pystyvät käyttämään vain naispuoliset ihmiset.

Kaavakuva-fail

Huomatkaa että kaavakuvassa on mies. :D

…paitsi tietysti päähenkilö Ichika Orimura! Jostain selittämättömästä syystä IS-puvut tottelevat Ichikaa, vaikka tämä on poika. Erityisten kykyjensä vuoksi Ichika päätyykin kouluun, joka on erikoistunut IS-pilottien kouluttamiseen. Koska IS:t kuitenkin tottelevat lähinnä tyttöjä, ovat luonnollisesti kaikki muut koulun oppilaat tytyjä. Käsi ylös ne jotka eivät näe, mihin tämä on menossa. Ajattelinkin, että kukaan ei viittaa.

IS koostuu oikeastaan kahdesta keskenään limittyvästä osasta: ensimmäinen kertoo IS-taisteluista, toinen Ichikasta ja tätä piirittävistä tytyistä.

Could you be dating her?

She wants the D

Itse taistelut näyttävät 3D-animoituina ihan hienoilta ja vauhdikkailta. Nimenomaan mechataisteluiden kuvaamiseen 3D-animointi on omiaan, sillä mallintamalla mechoihin saadaan helposti ja halvalla paljon liikkuvia osia, mikä saa ne näyttämään enemmän, no, mechoilta. Sisällöllisesti taistelut ovat ihan OK-tasoa. Meininkiä riittää, muita ammutaan ja vedetään turpaan ja erikoistekniikoita heitellään peliin. Jotain jää kuitenkin puuttumaan, mihin on nähdäkseni kaksi syytä. Kun suurin osa sarjan taisteluista on koulussa käytäviä ystävyys-/harjoitusmatseja, joilla ei edes väitetä olevan juonellisesti erityistä merkitystä millekään, on niistä hippasen hankala olla erityisen kikseissä.

Toiseksi IS:ien erikoistekniikoista ei oteta kaikkea irti. Joo, Ichikan Byakushiki-puvun Ignition Boost -erikoiskyvyllä pystyy syöksymään eteenpäin äärimmäisen nopeasti, kiva tietää. Miksi tätä ei kuitenkaan käytetä sarjassa kuin kerran ja silloinkin väistämiseen? Kun sama toistuu lähes kaikkien mechojen kanssa, jännitys lörpsähtää kasaan. Kun kykyjä ei kunnolla hyödynnetä, niistä ei tule taktisesti merkityksellisiä tilanteen ympäri kääntäviä vetoja, vaan niitä vain… käytetään. Mistään ei käy ilmi, miten erikoiskyvyn käyttäminen vaikutti juuri siinä tilanteessa tai miksi juuri tämä kyky pelasti tilanteen. Jännityksen rakentaminen jää siis puolittaiseksi.

Mutta vain hullu katsoo haaremisarjoja taisteluiden takia, tytyjen perässähän täällä ollaan. Minkälaisia ovatkaan Infinite Stratoksen ihanat neitoset? Fiksua olisi olettaa, että haaremisarjana IS:n tyttöihin on panostettu oikein erityisesti, sillä niiden varassahan haaremisarjat elävät. Jos tytyt eivät ole kunnossa, haaremi ei ole kunnossa. Mutta… ei.

Sorry for being so irritated

YOU SHOULD BE

Infinite Stratoksen tytöt ovat ehkä tylsimpiä mitä vähään aikaan on tullut vastaan. Tai ei ehkä tylsiä, mutta niin samankaltaisia! Ensimmäinen tyty on Ichikan lapsuudenystävä Houki Shinonono, joka on hahmotyypiltään tsundere. Houki on pienenä harrastanut Ichikan kanssa kendoa. Ennen sarjan alkua Ichika ja Houki ovat kuitenkin viettäneet 6 vuotta erillään ja kun Ichika ensimmäisenä päivänä huomaa Houkin ja sanoo ”Hei, kiva nähdä että täällä on joku tuttukin”, mikä on Houkin reaktio? Pään kääntäminen poispäin ja ”HMPH!” Juuh elikkäs, ei kai siinä sitten mitään… niinjoo, ja Houki myös tykkää hakata Ichikaa. Väkivaltainen osananajimi-tsundere, 0 pistettä.

Toinen tyttö on Huáng Língyīn (eli japanilaisittain ”Fan Rin”, kutsutaan Riniksi), Ichikan kiinalainen osananajimi, joka tuli kuvioihin Houkin lähdettyä. Rin on vähän pirteämpi tapaus kuin Houki, mutta silti tsundere. Tykkää glomppailla Ichikaa. Välillä haukkuu Ichikaa. Öö… siinä se olikin. Vähän vähemmän väkivaltainen osananajimi-tsundere, 0,5 pistettä.

Kolmas tyttö on Britannian kandidaatti kansalliseksi edustajaksi, Cecilia Alcotte, joka on porakiharoilla varustettu ojou-tsundere. Tämän luulot itsestään ovat valtavat; poikkeuksellisesti luuloilla on jonkin verran katettakin, sillä kuka tahansa ei pääse kansallisedustajakandidaatiksi, vaan siihen pitää olla oikeasti taitava IS-pilotti. Luonteeltaan Cecilia on kuitenkin tsundere, joskin muistaa huomautella myös Houkille ja Rinille siitä, miten epähienostuneita nämä ovat. Ulkomainen blondi ojou-tsundere, 1 piste.

Cecilia tylyttää

It is very importants to be elegants

Neljäs tyttö on poika. Tai siis, toivottavasti kenellekään ei tule tässä vaihessa yllätyksenä, että Charles onkin Charlotte. Charlesin isä on ranskalaisen IS-valmistajan pomo, joka PR-temppuna lähettää tyttärensä Japaniin IS-kouluun pojaksi tekeytyneenä (”Meidän IS:iä pystyy käyttämään myös pojat!”). Charles on selvästi sarjan paras tyty 5/5. Ichikan luullessa tätä pojaksi nämä ovat ensin pitkälti BRO TIER, mutta sen jälkeenkin, kun Charlotten sukupuoli paljastuu, nämä tuntuvat olevan ainoa pari, joka pystyy oikeasti keskustelemaan toistensa kanssa muustakin kuin siitä että saisiko dikkiä plz. 5/5, 5/5, 5/5, saataisiinko animeihin lisääkin tytyjä jotka voivat puhua jäbyleille muustakin kuin siitä että tekisi mieli mahtivaltikkaa?

TL NOTE: BOKU IS MAINLY USED BY BOYS IN JAPAN

TL NOTE: JAPANISSA ENIMMÄKSEEN POJAT SANOO BOKU

Viides tyttö on Saksan Laura Bodewig, joka on murhanhimoinen tsundere. Ensitöikseen tämä käy vetäisemässä Ichikaa avarilla naamaan ja ilmoittaa, ettei ikinä aio hyväksyä tätä isosiskonsa pikkuveljeksi, syynä se, että Ichikan kakkoii isosisko Chifuyu, joka on myös IS-koulussa opettajana, on ollut kouluttamassa Saksan IS-erikoisjoukkoja ja on Lauran jonkinlainen lesbinen ihastus, koska tall, dark and bishoujo, ja Ichikasta puhuessaan tämä hymyilee, eli ei olekaan niin talldarkbishoujo. Voi saatana nyt. 0,5 pistettä.

Chifuyu

Tämä ruutukaappaus oli koko sarjan parasta antia. :D

Hahmot ovat siis… samanlaisia. Neljä viidestä on tsundereita (siis kaikki paitsi paras tyty Charlotte): Houki, Rin ja Cecilia ovat kaikki moderneja tsundereita, jotka vaihtelevat tsunin ja deren välillä lähes koko ajan. Näistä Houki ja Rin ovat nimenomaan osananajimi-tsundereita, Cecilia taas ojou-tsundere. Laura taas on perinteinen tsundere, joka on äärimmäisen tsun tsun ennen sulattamistaan. Hu-oh.

Ja niin, se sulattaminen. Kun kyseessä on jääkuningatar-tsunderet, pitää ne tietysti sulattaa. Tähän Infinite Stratos on valinnut äärimmäisen hienostuneen tavan: sen jälkeen, kun tyty on saanut Ichikalta turpaansa IS-matsissa, alkaa Ichikan ympärillä roikkuminen ja pippelinkerjäys. Mutta onhan se tietysti tosi hienostunut vinkki, että paras tapa päästä PANEE on vetää mimmiä turpaan! Chicks dig that shit!

Ööh… joo. Ei saatana. Sitten tosiaan taistellaan, vähän keskustellaan että kenet Ichika valitsee tyttöystäväkseen, yritetään tehdä Ichikaan vaikutusta ja derp. Ei saatana, toistan taas.

SO FUCKING DEEEEEP

NIIN DIIPPIÄ, NIIN VITUN DIIPPIÄ

Mitä jäi käteen? No olihan tässä muutama ihan söpö tyty ja erityisesti täytyy mainita Houkin söpöt bikinit, vaikka tämä olikin muuten sarjan hirvein ämmä. Taistelut olivat ”ihan ok”, mutta eivät kyllä herättäneet erityistä fiilistä, kuten totesin. Suurin hämmennys liittyy kuitenkin siihen, että tässä on neljä tsunderea. Miksi? No ehkä ne sitten myyvät Japanissa ihan pirusti. En vaan tajua.

Mättösarjana 3/5, haaremisarjana 2/5. Taskulämmin, nahkea, neutraali, tunteita herättämätön.

Silitysanimea

Aina, kun minulle kasaantuu iso kasa silittämistä vaativaa pyykkiä, katson animea samalla. En silitä lakanoita, niin kodinhengetär en ole, mutta kauluspaidat, lolitahameet ja ihan vain t-paidatkin vaativat tarkkaa raudanheilutusta. Silittäminen on kuitenkin tylsää, joten tapanani on katsella jotain tarpeeksi kevyttä animea samalla. Silitysanimen pitää olla sen verran hömppää, että se ei vaadi kokoaikaista 100% tarkkaavaisuutta.

Tällä kertaa päädyin katselemaan yksiosaisia OVA-sarjoja ja pari muuta lyhäripätkää. Yksiosaiset OVAt ovat enemmänkin mangasarjansa mainoksia kuin mitään kokonaisia teoksia, ja ne tulevat yleensä mangan kylkiäisenä. Sarjaa lukeneille ne ovat kiva bonus, ja lukemattomille ne käyvät pienimuotoisesta mainoksesta.

Hiyokoi

Hiyokoi on shoujomanga, joka kertoo tuskaisen ujosta Hiyorista. Hiyori on ollut onnettomuudessa, ja palaa kouluun pitkän sairaalajakson jälkeen entistäkin ujompana ja hermostuneena. Luokassa viereisessä pulpetissa istuu pojankomistus, joka on ensin aika kamala ja rääväsuinen. Lopulta poitsu paljastuu tietenkin unelmien prinssiksi, jolla on vain Hiyorin paras mielessä. Hiyori oppii 24-minuuttisen OVApätkän aikana vähän avautumaan muillekin ja ehkä vähän ihastuu! Lopun voinee varmaan sitten lukea sarjakuvasta.

Mitään uraauurtavaa shoujoa tämä ei ollut ja animaatiokin oli paikoittain jopa rumaa. Juoni oli yksinkertainen, mutta lyhyessä pätkässä oli aika hyvä ohjaus varsinkin tapahtumien ajoituksen puolesta. Kiireen tuntua ei ollut ja tarina loppui loogiseen kohtaan, joten tällaisenaankin ilman mangan lukemista OVA toimi. Suosittelen tätä vaikka Kimi ni Todoken nysväykseen hetkellisesti ahdistuneille sopivaksi välipalaksi.

Ame to shoujo to watashi no tegami

Yhden ihmisen tietokoneella väsäämäksi originaaliproggikseksi tämä kuusiminuuttinen oli yllättävän laadukas. Ei tämä nyt mitään Makoto Shinkaita ole ja hahmoanimaatio on ihan tosi rumaa, mutta taustat ja steampunkmainen miljöö riittävät jo syyksi kuluttaa elämästä muutama minuutti tämän pätkän katsomiseen.

Yksinkertaisen rakkaudentunnustuksen ympärillä pyörivä juoni saa lopussa vähän mielenkiintoisempia ja monimutkaisempia tasoja. Kunnianhimoisuudesta plussaa, ettei tarina sortunut pelkkään ”tyttö tykkää pojasta ja poika tytöstä”-latteuksiin.

Amatööriääninäyttely oli myös yksi pätkän hyvistä puolista, sillä monesti animenäyttelyn maneereja ei edes huomaa ja tunnista ennen kuin kuulee normaalisti ilman liioittelua ja mesoamista puhuttua japania animessa. Hienovaraisempi ilmaisu olisi kiva lisä ihan ammattimaiseenkin animeen.

Fumiko no kokuhaku

Lisää parin minuutin pätkiä, ja tämäkin pyörii rakkaudentunnustuksen ympärillä! Yhden vitsin varaan rakennettuna tämä on enemmänkin sketsi kuin oikeaa tarinallista ilmaisua yrittävä (toisin kuten vaikka tuo edellä mainittu). Animaatioteknisenä taidonnäytteenä ihan pätevä kaksiminuuttinen, joskin tässä on kumminta juoksuanimaatiota hetkeen.

Nagareboshi Lens

Tämäkin on shoujomangan kylkiäisenä tullut yksiosainen OVApätkä, jolla on pituutta vain vaivaiset 18 minuuttia. Animaatio on myöskin melkoisen rajoittunutta. Paljon pannauksia, takaa kuvattuja ihmisiä ja muuta kuvakirjamaisuutta riittää. Pätkässä on tosin hyvin kaunis piirrostyyli, joka voittaa vaikka Hiyokoin vastaavan noin 100-0. Erityisesti pidin OVAn törkeästi ylikäytettämästä kipinäsparkle-kirakira -efektistä, jota on noin joka toisessa kohtauksessa. Mutta koska shoujomanga noin yleensäkin on täynnä kirakiraa ja sparklerasteria, tehokeino sopi OVAankin kuin nenä päähän. A+ tästä.

Juoni tässä lyhärissä on todella yksinkertainen, jonka voi summata siihen, että tyttö ja poika alkavat seurustella. :D Jotenkin sekä tyttö että poika onnistuvat olemaan kuitenkin hurjan symppiksiä. Kumpikaan ei ole derppis eikä poikakaan ole millään tasolla rasittava, pelle tai mulkero pikkupahis (kuten shoujomangassa valitettavan usein!), vaan oikeasti kiva. Tämäkin OVA päättyy hyvin loogiseen kohtaan ja toimii yksinäänkin kertoen selkeän tarinankaaren. Olisin katsonut mielellään enemmänkin ;__;

Otome nadeshiko koi techou

Tämä kymmenminuuttinen pätkä oli ihan selkeästi oikeastaan vain ja ainoastaan samannimisen ranobesarjan mainos. Taisho-kaudelle sijoittuvaa romanssianimea pitäisi kyllä olla olemassa maailmassa enemmän. Erityisesti pidän sen aikaisista tyttöjen koulupuvuista kimono + hakama + saappaat -yhdistelmällä. Pitäisi kai katsoa joskus Taisho Yakyuu Musume!

Tarinassa tässä päästiin oikeastaan vain prologi. Kuka tahansa arvaa, miten tarina kirjoissa jatkuu, joten sikäli en jäänyt kaipaamaan lisää tai ei tullut fiiliksiä siitä, että APUA MITEN TÄÄ JATKUU???? koska se oli aika ilmiselvää. Yksittäisenä teoksena tämä oli kyllä heikoin esitys näistä silitysanimeista – tuskin kannattaa vaivautua, tein sen jo puolestanne. Animaationkin taso oli vähän herpderp.

« Vanhemmat artikkelit

© 2024 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑