Kauden ehkäpä tyhmimmällä nimellä siunattu Densetsu yuusha densetsu eli THE LEGEND OF LEGENDARY HEROES on jostain syystä noussut Bubukuuti-residenssin uskollisimmin seuratuksi animuksi kesän ja orastavan syksyn aikana. Alun perin pelkän vitun tyhmän nerokkaan nimen vuoksi katsottu ensimmäinen jakso on muuttunut yhdeksitoista jaksoksi ja jatkoa seuraa. Muutama jakso odottaa vielä katsomistaan, oi onnea!

Täytyy tosin myöntää, etten ole ihan varma miksi Legenda-animua katsomme. Sarjan lähtöasetelmaa ei ainakaan voi sanoa erityisen omaperäiseksi: maagi Ryner Rute (vaiko Lyner Lute, vaiko kenties Ryner Lute!? WE MAY NEVER KNOW) etsii Feris Eris -nimisen miekkanaisen kanssa Legendan Legendaaristen Sankareiden Legendaarisia Sankarireliikkejä ympäri Rolandin kuningaskuntaa. Kuulostaako järin omaperäiseltä? Jo nämä pari virkettä kirjoitettuani minusta tuntuu siltä, että ei helvetti. :F Sarja on nimittäin juuri noin, ööh, omaperäinen. Sarjassa käytetyt nimetkin ovat yhtä hienoja – jostain syystä sarja tuntuu hyvin pitkälti suosivan alliteratiivisia nimiä, joita itse inhoan. Onneksi Legendoissa on myös fiksuja nimiä, kuten Milk Colored!

Sankarit

Mutta siinäpä se pähkinänkuoressa: sankarit seikkailevat jossain geneerisessä about keskiajalle sijoittuvassa fantasiamaailmassa, pistävät vierekkäisten vihamielisten kuningaskuntien sotajoukkoja päreiksi, taistelevat muita reliikkien kerääjiä vastaan ja koluavat luolastoja reliikkien toivossa.

Sarjan hahmotkaan eivät erityisesti loista. Vaikka näillä tuntuu olevan omat sinänsä mielenkiintoiset salaiset menneisyytensä, itse hahmot ovat silti lähinnä juuri niitä yhden luonteenpiirteen karikatyyrejä. Ryner on hermostunut ja häsläävä failaaja, jonka taikavoimatkin ovat jotakuinkin maagijoukkojen heikoimmat – paitsi että yllättäen Rynerilla on Todella Mystinen ALPHA STIGMA, silmiin ilmestyvä alfauroon merkki, jolla voi kopioida muiden taiat ja käyttää niitä paljon nopeammin ja voimakkaammin kuin muut. Tämän lisäksi alfauroon merkki antaa myös voimat ampua silmiä säteistä ja paskoa tulta ja tulikiveä taivaalta ja muuta mielenkiintoista. Mutta koska Alpha Stigma on geneerinen Superpowered Evil Side, Ryner ei voi kontrolloida itseään sen käytön aikana ja saattaa vaikka tappaa kavereitaan! Voi ei!!111 Onneksi muuten niin tsuntsun-Feris saa siinä syyn käyttää jokaisen päähenkilöstöön kuuluvan naisen tehokkainta asetta. Muutoin Feris hakkaa Ryneria päähän, mahaan ja about kaikkialle mihin voi, koska Ryner baka! Sanomattakin on selvää, että Feris on kuitenkin tästä kaksikosta se, joka saa asioita aikaan Rynerin vain kaivellessa nenäänsä.

ALPHA STIGMA

Muista hahmoista mainittakoon Feriksen pikkusisko Iris (Feris Eris ja Iris Eris, voi saatana nyt…), joka on ehkä vittumaisin pikkutyttö jonka olen animessa koskaan nähnyt. Ensinnäkin Iris on hahmona ärsyttävä, geneerinen hyperaktiivinen supervoimainen pikkutyttö, mutta pahinta Iriksessä on se ääni. VOI SAATANA SE ÄÄNI. Iriksen ääni repii korvia ja sillä voisi luultavasti tappaa pieniä, pörröisiä eläimiä.

Iris Eris Penis

Onneksi sarjassa on vähän mielenkiintoisempiakin hahmoja, kuten Shion Astarl, joka on ensinnäkin Rynerin homorakastaja kaveri homorakastaja (Jun Fukuyama Rynerinä ja Daisuke Ono Shionina? HERP DERP :D), sekä paikallinen kuningas. Yllättäväksi Shionin hahmon tekee se, että tämä ei ensinnäkään ole kuninkaana täysin kyvytön, vaan ymmärtää jotain hallinnosta, politiikasta ja sodankäynnistä, sekä opiskelee näitä asioita lisääkin! Shion ja Shioniin liittyvä poliittinen kähmintä ovatkin Legendaaristen Legendojen parasta antia. Täysin geneerisen fantasiapaskan rinnalla Legendaarisissa Legendoissa on nimittäin käynnissä jopa ihan mielenkiintoinen poliittinen kähmintähärdelli, jonka keskiössä Shion on. On tosin hyvä kysymys, onko tämä poliittinen kähmintä oikeasti ihan hyvää kamaa, vai tuntuuko se vain kaikkea muuta paremmalta siksi, että se kaikki muu on niin paskasti tehtyä? Selkeästi zeniläinen ongelma!

Shion ja Claugh

Mainitsinko muuten jo, että tämä sarja on aika kliseinen? Hahmodesignit sentään ovat kivoja – kuten madu blogimiitissä totesi, ”kun katoin noita hahmoja niin aattelin heti että Johanna ja Hootti haluaa cossata noita” – ilmeeni kun se on totta. :D

Aijoo, Legenda Legendaarisista Legendoista perustuu vissiinkin johonkin ranobe-sarjaan. Ne on varmaan parempia, tai sitten ei. Emt. Ei ehkä kiinnosta!