Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

Conitaivaan uusi tähti on syntynyt – Gencon tulee!

Olen pitkään miettinyt, miten voisin parantaa Suomen coniskeneä.

Desucon oli yksi elämäni parhaita päätöksiä, enkä ole sitä katunut, vaikka välillä (lähinnä parina ensimmäisenä vuonna) olikin välillä rankkaa. Kuitenkin se ilo, mitä Desucon on tuottanut ensin Suomen hc-animeharrastajille ja sen jälkeen täysi-ikäisille animeharrastajille, on selvästi ollut kaiken työn arvoista.

Useat ihmiset ovat minulta kysyneet, enkö vielä alkaisi Desuconin pääjärjestäjäksi. Tähän on ollut helppo vastata. En ala. Siihen on muutamakin syy.

Ensinnäkin, samastun enemmän Simoniin kuin Rossiuun. Vallankumousjohtaja ei välttämättä ole hyvä pyörittämään yleistoimintaa ja hiomaan timanttia entistä paremmaksi. Desucon ei ole enää vallankumoustaisteluvaiheessa, vaan nyt hyvästä perusrakennelmasta pitää hioa entistä parempi. Tässä nykyinen pääjärjestäjä Teppo ”Isperia” Suominen toimii erittäin hyvin ja huomattavasti paremmin kuin minä. Ei minua hävetä tätä myöntää. Olin mielestäni oikein hyvin valinta parin ensimmäisen Desuconin pääjärjestäjäksi, mutta en enää. Vahvuutensa kullakin.

Toiseksi, conin pyörittäminen vie aikaa. En ole niitä ihmisiä, jotka hylkäisivät harrastuksensa työelämään siirryttyään – olenhan sentään ollut työelämässä jo 6 vuotta – mutta nykytilanteessa minulla ei välttämättä olisi aikaa conin pyörittämiselle niin paljoa kuin tahtoisin. Se ei olisi ainoastaan muiden coninjärjestäjien halveksumista, vaan myös kävijöiden halveksumista. Ja sellaiseen en tahdo ryhtyä lainkaan.

Kolmanneksi, vaikka voin edelleen antaa oman panokseni Desuconiin kulissien takana hallituksessa toimimalla ja siten pääjärjestäjää tukemalla, minulla ei ole enää konkreettisia uudistusideoita Desuconia varten. Onneksi Tepolla ja hänen tiimillään niitä on ollut, mihin olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Omalta kohdaltani tämä on kuitenkin tarkoittanut, että en ole halunnut itse mennä Desuconin käytännön järjestelyihin mukaan. Omasta näkökulmastani Desucon on valmis, kuten helmikuussa 2015 kirjoitin.

Mutta nyt asiat muuttuvat.

Olen päättänyt perustaa Suomeen uuden conin.

Viime vuosina Suomen coneissa on keskitytty erikoistumiseen. Desucon erikoistunut täysi-ikäisten HC-harrastajien juttuihin, Yukicon peleihin ja animeen, Aicon J- ja K-poppiin ja idolijuttuihin ja niin edelleen. Suuntaus on mielestäni ollut hyvä, mutta järjestäjiltä on peräänkuulutettu skenevastuuta. Jotkut ovat huudelleet, kuka pitää huolen siitä, että aloittelevilla harrastajilla ja muilla ei-hardcore-harrastajilla on mahdollisuus conittaa?

No Jussi Kari, kukapa muukaan.

Gencon järjestetään 1.4.2017 Helsingin Messukeskuksessa.

Genconin ”Gen” tulee Gendo Ikarista sekä ”genericistä”. Gendo kertoo, että kyseessä on animetapahtuma, generic kertoo, että coni tavoittelee mahdollisimman suurta kattavuutta.

Siinä, missä Desucon pyrkii erikoistumaan, Gencon pyrkii miellyttämään mahdollisimman suurta kohdeyleisöä. Se, mitä ihmiset toivovat ja pyytävät ja missä he itse conissa käyvät, on sitä, mitä tulee lisää. FFFightiä? Mikäpä ettei. Lisää cossikisoja? Luonnollisesti. Enemmän animekaraokea? Aivan varmasti.

Gencon uudistaa coniskeneä myös muulla tavoin. Toki joitain kaupallisia coniyritelmiä on Suomessakin nähty, mutta Gencon tulee olemaan Suomen ensimmäinen iso, kaupallinen coni. Liput Genconiin ovat alkaen 50 euroa (VIP-liput 150 euroa/hlö, perheliput 140 euroa). Hinta on toki kovempi kuin mihin Suomessa on totuttu, mutta toisaalta, Genconin järjestystavan mukaisesti se kehittyy joka vuosi lähemmäs sitä conin ideaalia, mitä ihmiset omalla käytöksellään äänestävät.

Conin kaupallisuus ratkaisee myös ajankäyttöongelman, sillä jos/kun coni tuottaa voittoa, elätän sillä itseni ja keskityn kokopäiväisesti coninjärjestämiseen. Start-up-elämä, täältä tullaan!

Ensimmäisen Genconin kunniavieraaksi on kutsuttu sekä cosplaykuningatar Jessica Nigri sekä ääninäyttelijä Vic Mignogna.

Tervetuloa Genconiin! Sivumme ja lippukauppamme avautuvat lähipäivinä, mutta lipunostajaksi voi ilmoittautua kommentteihin jo nyt!

Ystävällisin terveisin,

Jussi Kari

Perustaja, toimitusjohtaja, Gencon Oy

3 Comments

 1. Antti-setä

  Voisimme tulla myymään geneeristä mangaa. Mieluusti myös ilmoittaudun pitämään ohjelmaa jossa on ihan jokaiselle jotakin. Tai vaikka tosi mitäänsanomattomaksi vieraaksi!

  • Jussi

   Terve Antti,

   Kuulostaa oikein hyvältä! Tervetuloa paikalle. Mitä geneerisempää, sen parempaa!

 2. Pinja

  Saako sinne tulla pelihahmona?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2022 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑