Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

Sumussa mentiin

Lauantaiaamuna Bubukuuti lähti jo neljättä kertaa Tampereen Hervantaan Traconiin. Olin niin varma kokemuksen tuomasta varmuudesta, että tällä kertaa en ottanut mukaan minkäänlaisia ajo-ohjeita tai karttaa, ja hyvin selvittiin, vaikka keli olikin harvinaisen infernaalinen: liukasta, sohjoa ja hernerokkasumu.

TTY:n pihalla meitä tervehti jo perinteikäs piiiitkä jono. Minulla oli päälläni lyhyttäkin lyhyempi hame (tein päivän aikana pantsujeni esittelystä taidetta – harmi vain, että se kaikki oli pelkkää silmänlumetta ja laskelmoitua huijausta, ko. pantsut olivat sukkahousujen päällä), joten olin tyytyväinen mahdollisuudesta pomppia sisään pääsisäänkäynnistä jonon ohi.

Tänä vuonna yleisössä tuntui näkyvän aina vain pienempi prosentti varsinaista cosplayta, suurin osa coniväestä oli sonnustaunut kigurumeihin ja kyseenalaisen tasoisiin jmuotiviritelmiin. Cosplayharrastuksen kannalta se ei kuitenkaan ole huono asia, sillä ne harvat jotka pukeutuvat, näyttivät myös panostaneen asiaansa. Tosin näkemykseni saattaa olla hiukan virheellinenkin, sillä hengasin suurimman osan conaikaa cosplaykuvausalueella Tietotalon 2. kerroksessa, jossa oli rauhallinen meininki ja missä – yllätys yllätys – parhaat cossarit taisivat viettää eniten aikaa. Kun kävin muutaman kerran myyntipöytien luona Sähkötalossa, törmäsin keskinkertaisempaan cosplaymassaan, niihin ¤%¤%¤ kigurumeihin ja caramelldanseniin. En ollut kovin… hmm, vakuuttunut ja hypin äkkiä takaisin asemapaikalle Tietotaloon.

tracon

Narikkalaput löytyivät muovikassistani, en varastanut niitä tarkoituksella

Tracon kasvattaa joka vuosi kävijämääränsä tasaisesti ja tänä vuonna kävijöitä oli taas enemmän kuin viimeksi, mutta nyt en nähnyt ihmisten pysähtelevän putkiin tai tukkivan paikkoja sillä lailla kuin ennen. Kuvauskielto auttoi varmasti asiaa, vaikka sitä ei aina noudatettukaan. Toisaalta tänä vuonna olin itse liikkeellä paljon mukavamman asun kanssa, eikä minun tarvinnut ärsyyntyä siitä, että viittaa tallotaan väentungoksessa. Toista ärsytyksen aihetta, eli yaoisaabisua, onnistuin myös välttelemään erittäin hyvin, kunnes sain ”cosplayhäät” (?) -nimistä ohjelmanumeroa seuraamaan änkeneeltä Kuutilta videoviestin, missä oli L:n ja Lightin intohimoinen sessio. Kiitos nyt tästäkin. Toivottavasti tulevissa coneissa nuoriso järjestää kaikki naamanimemisaktiviteettinsa vastaavalla lailla suljettujen ovien takana! Voitaisiin vaikka perustaa cosplaykuvausalueen lisäksi cosplaysaabisualue, kun en halua katsoa akurokuja tunkemassa kieltä toistensa kurkkuun, voisin sen helposti välttää ja seksifantasioidensa eloon tuomisesta kiinnostuneet voisivat tehdä sen omassa karsinassaan ihailijoiden ympäröimänä!

Muuten ohjelman seuraaminen jäi kohdaltani epätyypillisesti todella vähäiseksi. Cosplaykisalippuja en enää saanut enkä halunnut pelkkää videostreamiakaan katsella, joten se jäi väliin. Ohjelmalehtisessä mainittiin ”Gacktmiitti” ilman mitään muuta infoa, minkä olisin pelkän wtf-faktorin takia puolittain halunnut käydä tarkastamassa. :D Conikiusaamispaneelia kävin sentään kuuntelemassa. Sandi ja Kyuu puhuivat paneelissa fiksuimmat jutut, kun taas Riankalle jäi epäkiitollisempi ”yhyy mua on conikiusattu yhyy” -rooli. Koko paneeli jätti kuitenkin hieman hölmistyneen olon. Koen conikiusaamisilmiön olevan kuitenkin aika pienimuotoinen ja sillä, että ensimmäistä tai toista kertaa conittavat saataisiin pidettyä paremmin maan pinnalla, poistettaisiin sekä conikiusaaminen että monta muuta ärsyttävää seikkaa. Toisaalta olin itse käydessäni animeseuran vidiksissä joskus 14-vuotiaana (silloin ei mitään animeconeja edes ollut) aivan yhtä ärsyttävä kuin uudet harrastajat nyt: kovaääninen, hyperaktiivinen ja kaikin puolin pelle. Aika opettaa!

Talviconien ongelma on aina tilat, ja Traconin nyt kolmesta rakennuksesta koostuva tila on hieman ongelmallinen. Matka alueen päästä päähän taidekujalta naisten pukuhuoneeseen oli pitkä ja hankala ja moni, jolla ei ole omaa erinomaista kartanluku- ja tilanhahmotuskykyäni, varmaan parkkeerasi itsensä yhteen nurkkaan jonnekin eikä edes yrittänyt tutkia koko conaluetta. Harmi sinänsä, sillä jos kierteli ympäriinsä, löysi kaikenlaista jännää. Desuhuoneessa ainakin tuntui musiikki raikaavan – animekaraoken unohdin tiimellyksessä, taas.

zetsubou

Esitelmän loppuvitsi, erittäin raflaavaa

Päivän päätteeksi kävin puhumassa lolitamuodista animessa ja mangassa, en ihan yksin, mutta päävastuu ko. esitelmästä oli omilla harteillani. Kiitos kaikille, jotka kävivät juttujamme kuuntelemassa ja seuraavalla kerralla muistan olla seisomatta selkä yleisöön päin, kun puhun! Kiitos myös mysteerihenkilölle, joka bongasi minut ja pikaisesti kehaisi blogia, sellainen piristää aina päivää hurjasti. Seuraavana vuonna taas sama uudelleen, kaksipäiväisyyskään ei olisi ihan huono ajatus.

5 Comments

  1. Sparrow

    ”nyt en nähnyt ihmisten pysähtelevän putkiin tai tukkivan paikkoja sillä lailla kuin ennen. Kuvauskielto auttoi varmasti asiaa”

    Ei auttanut. Ne kyltit ”älä pysähdy putkiin” auttoivat.

  2. Kizuna

    Ai kuuluuko niiden olla sukkisten alla? Eikö mamelukit ole päällä? Vai mistä puhutaan?

  3. Bubu

    Sparrow: viime vuonna kukaan ei kiinnittänyt niihin kyltteihin mitään huomiota, joten olen hieman skeptinen conkansan lukutaidon suhteen…

    Kizuna: Ei puhuta mamelukeista nyt kun ei puhuta lolitasta muutenkaan. :D Puhun ihan normi alushousuista tässä, koulutyttöhameen alle ei voi bloomerseja tunkea.

  4. Kizuna

    Aaaaa! OMG tajusin ihan väärin. (Mutta millainen ihminen laittaa alushousunsa sukkisten päälle? Tai sitten olen ymmärtänyt koko asian väärin.)

  5. Bubu

    Kizuna, se on sitä cosplaytaikaa… ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑