karikari.fi

Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

Suuri suomalainen animeblogikatsaus

Nyt, kun Bubukuutikin on ollut olemassa jo yli vuoden päivät, voisi olla aika luoda pienimuotoinen katsaus Suomen animeblogosfääriin. Sinälläänhän suomalaisten ylläpitämissä animeblogeissa tuskin on mitään outoa ja esim. NovaJinxin ylläpitämä englanninkielinen Jinx! on ollut olemassa jo ainakin kesästä 2007. Suomenkielisiä tai edes suomen skeneen liittyviä blogeja ei kuitenkaan ole ollut liikaa. Ilmeisesti Bubukuuti oli ensimmäinen jossain suuressa joukossa; tuntuu nimittäin, että Bubukuutin perustamisen jälkeen Suomeen on syntynyt animeblogeja kuin sieniä sateella. Tähän vertailuun olen ottanut täysin mielivaltaisesti blogeja, jotka ovat joko suomenkielisiä tai joita ylläpitävät suomalaiset – ja valikoinut sieltä ne, jotka minä koen jotenkin tärkeiksi, turhiksi tai muuten vammaisiksi (ajattelin siis aloittaa tässä blogisodan). Lista ei ole missään erityisessä järjestyksessä.

Jonkinlaisena suunnannäyttäjänä on toiminut Petteri ”Tsubasa” Uusitalon puolisentoista vuotta ylläpitämä Otakunvirka, joka useimmiten pureutuu Tärkeisiin Ajankohtaisiin Aiheisiin varsinkin Suomen animeskenessä, mutta välittää myös uutisia ulkomailta. Postausnopeus on ehkä hieman tasaisempi kuin Bubukuutissa – kuulemma Otakunvirassa oli aiemmin ”kolmen päivän sääntö” – uusi postaus vähintään joka kolmas päivä, mutta ylläpitäjä kyllästyi tähän tahtiin itsekin ja päätteli, että mielummin kirjoittaa vähän harvemmin laatumatskua kuin postaa joka kolmas päivä jotain ”hassuja” Youtube-videoita. Joka tapauksessa Otakunvirka on useimmiten tiukkaa asiaa tai tiukkaa asiattomuutta, mutta joka tapauksessa tiukkaa kuin 12-vuotias japanilaistyttö.

Uusimpana tulokkaana kentällä on Desuconinkin graafikkona toimivan Maaria ”Amph” Laurisen Pencilmind, jossa ko. neiti kertoo tuotoksistaan, niiden synnystä ja muutenkin graafisen suunnittelun ihmeistä. Lyhyestä iästään huolimatta Pencilmindin postaukset keräävät useimmiten useita kommentteja, joista tällainen Suomen skenessä Veteraaniblogaaja voi vain unelmoida ;// Joka tapauksessa Kynämieli tuntuu ainakin vielä päivittyvän kerran – pari viikossa, eli hyvältä vaikuttaa.

Meidoista pitäville tarjoilla on Meidojen Vapautusrintama. Tämä poliittisesti aktiivinen blogi, jonka tarkoituksena on ”vapauttaa jokaisen naisen sisällä asuva meido”, kommentoi lähinnä ja erityisesti Suomen orastavan meidokafee-kulttuurin (tai sen puutteen) kehittymistä, yleensä hyvinkin kriittiseen sävyyn. Syytä toisaalta varmaan onkin, sillä on yleisesti tiedetty totuus, että tähän mennessä Suomen animetapahtumissa nähdyt meidokahvilat eivät ole ihan sillä tasolla millä ne Japanissa ovat. Siihen on hyvä pyrkiä. Blogi päivittyy melko harvoin, mutta toisaalta sen päivittyminen on melko varmaa aina sen jälkeen, kun jonkinlaista organisoitua meidoihin liittyvää tapahtumaa on – eli yleensä conien jälkeen. Meidojen Vapautusrintaman sisältöön ei sinällään olekaan mitään kommentoitavaa – mutta ihmetyttää, miksi nämä ovat päätyneet japaninkieliseen bloggausalustaan. Se tuskin helpottaa lukijoiden saamista tai löytämistä. Toisaalta Meidojen Vapautusrintama ei ilmeisesti tähtääkään mihinkään massiivisiin lukijamääriin, vaan saamaan viestin perille Suomen meidokoulutuksesta vastaaville.

Vähemmän erikoistunutta linjaa edustaa Anikistakin tutun alkimohapon (”alkimohap”) ylläpitämä 2d-dorka. Sen sisältö on sekalaista välillä miespuoliset Mikurut ja välillä katsauksia vähän… harvinaisempien artistien tuotoksiin, kuten lentäviä kakkaloleja piirtävään Shintaro Kagoon. 2D-dorka on pitänyt jo yhden talviunikauden, mikä on yleensä varma merkki blogin kuolemasta, mitä ehdin jo pelätä. Ilmeisesti 2D-dorka kuitenkin elää jälleen.

Sutku, eli Sutaistut Kuvat on Kupolissakin skeneuraa tehneen Vehin ja nykyään myös tämän vaimokkeen Elinan blogi, joka on keskittynyt erityisesti Suomen skeneen. Nyt tosin Sutkun lupaava alku tuntuu melko tehokkaasti hiljenneen – toivottavasti yhdessäolo ei tappanut blogaamisen himoa. Meillä Bubukuutin puolellahan yhteiseloamme sävyttää vastarakastuneiden ”KIRJOTA BLOGIIN SAATANA”-lepertely.

Naawapartain Perinneyhdistystä edustaa Mangotarha, jota ylläpitävät yhdessä Vanhan Liiton Miehet – Jussi ”nixu” ”Bad Boy” Nikander, Kyuu ”kyuu” Eturautti sekä myös Pekka ”sandi” Wallendahl. Vaikka allekirjoittanutkin myöntää joskus lukeneensa ko. blogia hieman skeptisillä mielin eikä aina täysin vakuuttuneena kirjoittajien tarkoitusperistä, on teksti joka tapauksessa hyvin kulkevaa ja sisältää asiaa. Valitettavasti muut haasteet – ilmeisesti legendaarinen Real Life, tosielämä – ovat vieneet Mangotarhan kirjoittajien ajan ja Mangotarha onkin nyt lomalla ”toistaiseksi”, eli tautitilassa, joka harmillisen monen blogin kohdalla koituu kuolemaksi. Stop press, Mangotarha on päivittynyt 20. helmikuuta (mistä voi hieman päätellä kuinka kauan olen tätäkin kirjoitusta kirjoittanut) – toivottavasti tämä merkitsee Mangotarhan paluuta aktiiviseen blogaamiseen.

Naawapartaosastoa edustaa myös, ainakin kirjoittajan iästä tietämäni perusteella, Veli Holopaisen ylläpitämä Futoi Yatsu, joka on itse asiassa osa Kaleva-lehden sivustoa. Kirjoittaja, joka on töissä ko. lehden tietojärjestelmätuessa, kertoo bloginsa keskittyvän ”useimmiten mangaan ja animeen, toisinaan taas muuten vain Japanin kulttuuriin ja kieleen”, mikä onkin totta. Kirjoitukset ovat asiallisia ja valaisevia. Futoi Yatsun ongelmana – minkä itse lasken melko pahaksi puutteeksi – on kuitenkin se, ettei siitä ole saatavilla RSS-syötettä. Tai on, mutta tämä tuo mukanaan koko muun Kalevan RSS-syötteen, mikä on hieman ikävä homma, ja minkä takia ko. blogi tippui ainakin omalta feedilistaltani :/. RSS-syötteet kuntoon ja johan pelittää ;).

Nidekon taas edustaa ”perinteisempää” suomalaisen animeblogiskenen linjaa. Postaukset ovat sinällään ihan kelvollista kamaa, vaikkakaan eivät mitään maailmaa räjäyttäviä. Touhou-fanien iloksi Nidekonin ylläpitäjä, Darkon, tuntuu hänkin olevan jonkinasteinen Touhou-fani – tai ainakin Touhou tuntuu olevan yksi blogin vakioaiheista. Valitettavaa on vain se, että Nidekon päivittyy todella epätasaisesti – välillä postausten välillä on pari päivää, mutta tälläkin hetkellä viimeisin postaus on päivätty 18. syyskuuta 2008…

Merrylin ylläpitämä Animanga on mielenkiintoinen tapaus blogosfäärissä, sillä se ei oikeastaan ole blogi lainkaan… tai blogiksi se päivittyy ERITTÄIN harvoin, ehkä kerran kuussa. Toisaalta postaukset ovatkin sitten useita sivuja pitkiä, todella kattavia analyysejä milloin mistäkin sarjasta. Tällä hetkellä postauksia on jopa hurjat kolme (Claymore, Death Note ja Berserk), eli siltä pohjalta. Mutta kuten sanottu, postauksista näkee että niihin on todellakin upotettu aikaa ja vaivaa.

Samaa ei valitettevasti voi sanoa Para Daikazokusta – se on kyllä perustettu, mutta tällä hetkellä sen sisältö tuntuu olevan lähinnä itkeminen Comic Sansin vaaroista. Myönnettäköön, että Comic Sans MS on ebolan ja AIDSin ohella pahimpia vitsauksia maailmassa, mutta valitettavasti näillä avuilla Paran kannattaisi keskittyä siihen minkä tämä paremmin osaa, eli teinityttöjen pikkupöksyjen kostuttamiseen coneissa, eikä tällaisten puolivillaisten ”animeblogien” ylläpitämiseen. Saatana.


Hitlerkin on sitä mieltä, että Para voisi keskittyä lähinnä teinityttöjen pikkupöksyjen kostuttamiseen.

Pitkäkisun ylläpitämä Häivähdys Mustetta osoitti varsin vahvaa ja kriittistä alkua, mutta valitettavasti blogi tuntuu jääneen pelkäksi aluksi. Tähän mennessä postauksia on perinteisen ”Moi tää blogi on olemassa”-postauksen lisäksi huimat kaksi. Blogin varhainen kuolema on sääli, sillä tiedän blogin ylläpitäjän olevan hyvinkin kirjoitustaitoinen ihminen. Sitäpaitsi harvoilla animeblogaajilla on yhtä himottavat sääret kuin Pitkäkisulla, kuten vierestä näkyy. Lisää kontenttia plz!

Hyi, taas mangaa -blogi aloitti mielestäni varsin mielenkiintoisesti; sen ”oma alue” tuntui olevan kirjoittaminen siitä, miten eri tavoilla ihmiset suhtautuvat mangaan. Suosikkipostaukseni oli kuitenkin ”Suomi ei ole pelkkää metsää ja Kalevalaa”, mikä on opetus, mikä jokaisen Suomesta mangosarjakuvaa piirtävän kannattaisi muistaa. Valitettavasti tämän jälkeen postauksia oli vain yksi, ”Tyylillä on väliä”, mikä on kirjoitettu 22. kesäkuuta 2008. Tällä hetkellä Hyimangasta ei ole juuri muuta sanottavaa kuin ”He’s dead, Jim”.

Kokonaisuudessaan suomalaisessa animeblogiskenessä olisi parannettavaa. Itse lasken blogiskenen kärjeksi Otakunviran sekä täysin itserakkaasti tämän blogin. Mangotarha on skenen kannalta hyvä ja se toimii varsinkin ”menneisyyden sanansaattajana”. Asialinjalla Futoi Yatsu on tiukkaa tavaraa. Pencilmind on omassa kategoriassaan ehdotonta kärkeä – tosin osittain johtuen kilpailun puutteesta. Poliittisena sanansaattajana Meidojen Vapautusrintama toimii.

Suomalaisten blogien lyhyessä historiassa niiden vahvuus – toisin kuin englanninkielisessä animeblogiskenessä – ei ole ollut uusimpien animejaksojen sisällön kommentointi (ehkä Suomen animeskenen ”pintatasolla” vallitsevasta fansub-pelosta johtuen?), mutta mielestäni sen ei sitä tarvitsekaan olla, vaikka Nova toista mieltä olisikin. Sen sijaan suomalaiset blogit ovat enemmänkin Hitaan Blogaamisen koulukuntaan kuuluvia, ja se on minusta hyvä. Ihmiset, panostakaa blogeihinne ja niiden sisältöön.

16 Comments

 1. Voi niidel, sinä internetin vihakone. Ja kehtaavat vielä kutsua minua sellaiseksi!

  Avasit kyllä melkoisen matolaatikon, mutta tuskinpa blogien hiljaisesta päivitystahdista päätellen ihmiset näitä koskaan näkevät. On totta, että animeblogien huuma oli melko lyhytkestoinen, mikä tietty on sääli. Suurin ongelma ihmisillä taisi olla se, että haukkasivat liian ison palan kakkua, eli toisinsanoen tekivät blogin aiheesta joka on liian laaja tai josta ei ole mitään sanottavaa. Loputtomat Geass/Haruhi/Whatever-esittelyt väsyttivät muakin, kyllä jumalauta tiedän mitä niissä tapahtuu ja niin tietävät luultavasti kaikki muutkin lukijat.

  Oma blogini alkoi ihan spontaanista ideasta – en koskaan ollut lukenut mitään blogeja. Halusin vain kirjoittaa aiheesta jota rakastan. Niin se pitäisikin olla, ei mitään kummallisia haaveita internetfeimistä jota fanservicellä yritetään saavuttaa, vaan pelkästään OMIA kokemuksia, kertomuksia ja mielipiteitä. Niitä jaksaa kirjoittaa ja lukea.

 2. Kagon suihkuhävittäjäsarjis taitaa olla nimeltään ”Many Times of Joy And Sorrow”. Loleja siinä ei sentään ole. Tyypin juttujen lukemisesta tulee helposti sellainen ”nyt olen nähnyt kaiken” -fiilis, vaikka eivät ne ole ainoa Ylivertaisen Japanin ™ Graalin malja saatikka sitä, mitä kaikki Japanista tuleva pohjimmiltaan on.

  Itse en tuota säännöllistä postausvirtaa, kun yritän pitää riman korkealla omakohtaisten näkemysteni suhteen. Tämä suhteessa siihen, mitä sitten milloinkin oikeasti pääsee sinne sivulle läpi, voi hyvinkin saada jonkun kieriskelemään naurusta.

  Sanottavani voisi siis tiivistää siihen, että tämän http://www.youtube.com/watch?v=p5TpL135s4Y Rakkisutaa-leikelmän tehoa nostaa huomattavasti tujakka kofeiini-sokeriannos.

 3. Kiitokset positiivisista ja kannustavista kommenteista! Tuohon RSS-syötteen ongelmaan en valitettavasti pääse itse puuttumaan, mutta katsotaan saisinko sivuston kehittäjiä yllytettyä …

 4. Sen sijaan että postaisin Youtube-videoita kolmen päivän välein postaan niitä nykyään viikon välein! Muhahaha…

  Joo… Olihan se hienoa silloin syksyllä 2007 kun oli vielä aikaa kirjoitella postaus per päivä ja kirjoituksia oli parin viikon verran varastossa. Mutta sitten piti mennä kouluun ja hommata työpaikka. :/

 5. Heh, kantani episodibloggaamisesta ei ole ihan niin jyrkkä kuin äkkiseltään luulisi, mutta olen kyllä tunnetusti kehno selitämään asioita niin että muutkin ymmärtävät :P
  On totta, että Suomen blogiskeneä hallitsee Hitaan Vyöhykkeen tyyli ja episodiblogaamisen kaltaiseen impulssityyliin suhtaudutaan bloggaamisen smalltalkina – mikä sinänsä totta onkin. Suomalainen tapa puhua vain silloin kuin asiaa todella on soveltuukin juuri parhaiten tähän Owenin blogissaan esittämään hitaaseen malliin. Mielestäni tämä myös sopii parhaiten silloin kun tarkoituksena on tosiaan puhua oman skenen asioista oman skenen ihmisille. Englanninkielisessä skenessä episodibloggaamisen suosio on helposti selitettävissä sillä, että se on kaikkia kansoja jokseenkin kiinnostava aihe josta jokainen vähemmänkin vihkiytynyt osaa jotain kirjoitella. On sinänsä turha kirjoittaa oman kieliympäristön skenestä englanniksi, kun se aniharvaa jos ylipäänsä ketään kiinnostaa mainitun ympäristön ulkopuolella – olettaen tietysti että kyseessä ei ole Japani tai muu vastaava muuten keskeisessä asemassa oleva alue :P Episodityyli on helpoin omaksua kenen tahansa, siis erinomainen universaali viitekehys.
  Episodiblogi suomalaisessa skenessä olisi sikäli asiallinen, että tilausta sille varmasti on. Olen varma, että suomalaisia animentöllääjiä episodipostaukset kiinnostavat siinä missä ketä tahansa muutakin, mutta tarjontaa on silti hikiseen. Selvä markkinarako siis, jos jotakuta kiinnostaa. Episodibloggauksen ongelmana on vain sen intensiivisyys – tähän päädyin omalla Chaos;Head-kokeilullani. Sen periaatteet on helppo oppia, mutta pidemmän päälle vaatii rautaisia hermoja ja itsekuria. Englanninkielisessä skenessä kilpailu luo lisäksi paineita, sillä ensimmäisiksi postaavat korjaavat poikkeuksetta lukijat ja kommentit kotiin muiden jäädessä rippeiden jakoon. Hitaan Vyöhykkeen bloggaamisessa sen sijaan postauksia on mietittävä tarkemmin ja aiheita ei ole aina helppo löytää, mutta toisaalta suorituspaineitakaan tai aikatauluja ei juuri ole. Itse en menisi vertaamaan kumpi on parempi – yhtä hyvin voisi alkaa vertailemaan maataloustraktoria ja urheiluautoa. Tärkeintä bloggaamisessa oman kokemukseni mukaan on ainoastaan se, että pystyy kirjoittamaan siitä mistä itse pitää. Niin kauan kuin hommasta saa jotain itselleen, on kaikki kondiksessa. Joku tykkää episodityylistä, toinen valtavista kuukauden välein julkaistavista kirjoitelmista ja kolmas siltä väliltä tai jostain ihan muusta kuten vaikkapa metabloggauksesta. Kaikkia tyylejä suosittelen kokemaan jotta oma ala löytyy. Suurin syy uusien blogien pikaiseen kuolemiseen on se, etteivät kuherruskuukauden jälkeen suhteen osapuolet ole löytäneet siitä mitään vaivan arvoista.

  Itse olen pitänyt hitaan ja impulssityylin jonkinsorttisesta välimuodosta. Älyn- ja kirjoittajanlahjoja minulla ei ole isoihin koostelmiin ja itsekuria ei taasen riittävästi episodibloggaukseen. Henkilökohtaisesti nautin eniten olla osana blogiskeneä itseään kuin pelkästään kirjoittamisesta. Mielestäni on ehdottoman tärkeää tutustua toisiin bloggaajiin ja olla osana porukkaa – itse olen nimenomaan siitä saanut jaksamista paskoihinkin aikoihin. Mutta kukin tyylillään niin kauan kuin itse hommasta nauttii – siinä on meikäläisen ajatusten ydin.
  Hurr ku tuli pitkä tästäkin. Pitäis säästää omiin posteihin moiset vuodatukset.

 6. D’awww kiitos <3 Suurin osa noista kommentoijista kuuluu kyllä eräänlaiseen artfag-tuttavapiiriin, ettei toi sikäli niin ihmeellistä liene.
  Mulla on kyllä älyttömästi aiheita mistä kirjoittaa, ongelma on vaan vielä siinä etten tiedä millaista tekstiä kehtaisin pistää ja sitten tulee vaan loputtomiin hiottua noita luonnoksia :D

 7. NovaJinxin huomio yhteisöllisyydestä on tietysti hyvä. Kirjoitusten kommentointihan sitä luo, ja jos postaaja itse on nostanut rimansa kovin korkealle (tai profiloituu pelottavana kahjona, kuten itse saatan joskus olla ;), niin eihän sellaista uskallakaan lähestyä.

  Toisaalta on jokaisen oma asia, mitä tästäkin hommasta hakee. Jos Otakunvirka on internetin viimeinen sivu, niin itse julistan olevani se keltainen Post-It -muistilappu, joka putoaa internetin sivujen välistä sen avatessa. (Ja voi, olisipa 14 vuotta nuorempi, niin olisin aivan täpinöissäni näiden http://popanime.wordpress.com/ tyyppien änimublögistä ja kotskasivuista…)

 8. joo ainii tossa iha hyvii bloggei 2d dorka hauska (löysin kerra animepornoo sieltä ^____^)

 9. ainii unohi sanoo käy meijjä blogis se o tossa ylhääl linkki ^^ :DDDDDDDDD

 10. moi nää baka viestit ei menny läpi joudun kirjottaa uusix taass ^_^;

  nii mä halusin vaan sanoo tota noi et meidä blogi kantsis lisää toho linkki löytyy mu ja peruna nickeist ^o^ ku me ollaa sillee ainaki aktiivine blogi toisinq noi jotku nois ei jossai eesss oo tänä vuonna päivittäny ja sillee ja me ollaa sillee kai aika iso blogi jotai 2000 viewz (^o^)/

  ps mä luen aina joskus noit futoi jatsuu ja sit tota otakun virkaa ne on aika kivoi! ^_^

 11. Minä en ole tuolla. ;___;

  Tietenkään minä en ole ollut yhtään missään paria viikkoa kauempaa, joten luonnollisestikaan en ole mukana, mutta jos olisin ollut olemassa kauemmin, olisin nyt hyvin loukkaantunut. =D

  Englanninkielisestä animeblogikulttuurista täytyy kyllä sen verran vaahdota, että kyllä sielläkin on ihan reilusti blogeja, jotka eivät elä ainakaan pelkillä episodipostauksilla, ja kivaa settiä sieltäkin tulee. Ja tuo Novan mainitsema blogaajien yhteisöllisyys voisi mielestäni näkyä suomalaisissakin blogeissa vähän reippaammin, mutta blogosfääri taitaa olla vähän pieni kunnolliseen verkostoitumiseen, kun tietyntyyppisiä blogeja on hyvälläkin edustuksella vain muutama kappale.

 12. Kuuti

  2.3.2009 at 11:40

  Reggy, mut kun on kivaa olla vihakone ja sit sanoa muille että ne on vihakoneita :3 Mut joo, on tietysti eri asia että miten kirjoittaa kuin että mistä kirjoittaa. Itsekin olen syyllinen Code Geass -arvosteluun ;) Mutta itse näen asian niin, että lisäarvoa tulee jo siitä että kirjoittaa ”minun mielestäni Code Geass…” kuin että ”tässä Code Geassin jaksossa…” tai että ”Code Geass on…” ja sitten latelee vain sarjan tapahtumia.

  alkimohap, joo, tuosta kakkasuihkaritytöstä on jo aikaa; joskus… öh, ”selailin nopeasti” sitä intter webissä ja nyt vasta sain tietää nimen. ”Japan, you have done it AGAIN” on kyllä aika kuvaava sanonta… Ja näinhän se on, eipä Bubukuutikaan mikään säännöllisen postaamisen ihmemaa ole – tässäkin oli välissä 20 päivää eli about 3 viikkoa. Tietysti kun ”kilpailua” ei juuri ole niin 3 viikkoa ei tunnu vielä missään ja toisaalta, sitten kun tuntuu ja pagehitit laskevat niin voi syyttää vain itseään. Ja sitten vielä se mitä Novakin sanoi, eli hitaat blogit eivät yksinkertaisesti kärsi niin pahasti hitaasta tahdista kuin episodiblogit.

  Nova, epäilemättä totta – englanninkielisessä maailmassa on vielä sekin, että englanninkielisestä ”skenestä” on paha mennä kirjoittamaan kun se on niin valtava. Jos jotain Herkullista Draamaa tulee niin sitä puidaan sitten /cgl/:ssä tai jossain paikallisissa animekerhoissa, emt, mutta ainakaan blogosfääriin se ei useinkaan tunnu tietään löytävän. Ja miksi pitäisikään; ei välttämättä jotain singaporelaista blogaajaa kiinnosta tietää mitä Etelä-Texasin animekerhon puheenjohtaja oli tehnyt ja miten se suistaa koko Etelä-Texasin animeharrastajat TUHOON.

  Amph, olen huomannut – mutta hämää silti että ihan ”pystymetsästä” aloittava blogi saa aina 10 kommenttia joka postaukseen päivän aikana :D (Vaikka kommentteja on ainakin tähän postaukseen tullut ihan hyvin >:D Pitää ilmeisesti haukkua suomalaisia blogeja jatkossa enemmän >:DD). Mutta toivotaan että tekstiä tulee; tuskin on ainakaan huono merkki jos luonnoksia on ”liikaa” :P.

  PERNA ja SUPLA joo mää lisäsin teiät ^_____^ Sori q unohin mun piti lisätä teijjät jo joskus 2342 viikkoo sit ku ekaa kertaa (hihi eka kerta tajuuxte xD) törmäsin BUMM teiän plokiin mut sit unohin :((((( Sori hei iha oikeest!!!!!11 mut nyt tosiaan lisäsin ^_____^ ps. inu jassa on mun suosikki ani me!!!!

  Arana ;_;. Nyt olet ainakin blogrollissa! Vilkaisin nopeasti ja ihan hyvältä näyttää (hyödynnän työaikaa tärkeisiin asioihin kuten näkyy), pitänee illalla tutkailla tarkemmin :>. Voi hyvinkin olla että Suomen blogosfäärin Kriittinen Massa ei ole vielä ylittynyt. Toisaalta määrä tuntuu hyvinkin nousevan laskemisen sijaan, eli toivon kipinä elää…

  Ja nyt täytyy olla itsekehuisa ja sanoa että mwah, ainakin kaksi blogia (Sutku ja Hyi, taas mangaa) ovat osoittaneet elonmerkkejä tämän postauksen jälkeen. Hyvä että tekohengitys auttoi, toivottavasti pysyvätkin elossa ;)

 13. jee thxx 4 add ^o^
  ps me ei oikee tykätää tosta inu yashasta se o iha baka teini tyttö anime ^_^;
  mut antaa kaikkiiee kukkie kukkii ja sillee!!! xD

 14. Jonkun pitää vain potkia vähän persauksille, kun liian monta rautaa tulessa niin osa tuppaa unohtumaan kokonaan. Harrastelen välikuolemia kaikessa mitä teen.

  Kiitos tästä siis o/

 15. Itselläkin käynyt mielessä monta kertaa vuosien varrella (anime)blogin pystyyn potkaiseminen, mutta touhu on kaatunut aina vapaa-ajan ja lopulta motivaation puutteeseen, mikä ei ole hyvä yhdistelmä kunnianhimoisten tavoitteiden kanssa.

  Ainakin omalla kohdallani animeblogin perusongelmaksi tulee se, että kun omassa elämässä on kuitenkin toisaalta paljon muutakin, niin juttua tulisi lopulta melko vähän – ja vielä vähemmän, jos pitäisi saada kirjoitettua jotakin sellaista, mitä muut eivät jo ole sanoneet. Lisäksi blogien kommentointi mahdollistaa kätevästi sen, että omat täydentävät tai eroavat mielipiteensä voi lisätä nopeasti valmiin blogikirjoituksen perään blogin varsinaisen ylläpitäjän tehdessä kaiken raskaan työn. Noh, kirjoittaja toki kerää maineen ja kunniankin…

  Noista ulkomaisista animeblogeista olisi kiva kuulla joitakin hyviä esimerkkejä, itse en ole niihin pahemmin tutustunutkaan. Uskoisin myös, että kesän conien ja muiden tapahtumien myötä kotimaisetkin kirjoittajat keksivät taas aiheita, jos scenestä on luontevampaa kirjoitella kuin animesta/mangasta itsestään.

 16. Mun blogiani ei ole mainittu. (;_;) En minä tuota olekaan tätä ennen mainostanut muille kuin Tsubasalle. Blogin nimi on siis Fanipalvelua ja polkaisin sen pystyyn tammikuussa. Minäkin edustan hidasta koulukuntaa ja tekstiä tulee välillä ihan liikaa. <(^_^;) Yhtään kuvaa en ole vielä saanut aikaiseksi liittää örinöihini ja ulkoasukin näyttää lähes siltä, mitä tuo pohja oletuksena tarjosi. Ehkä se kuitenkin jotain uutta toi blogiskeneen. Näitä muita blogeja en paljoakaan lukenut ennen kuin tuon oman tekaisin, ja tämä on muuten eka kommenttini. Morjensta siis teille muille blogaajille. ^^/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2018 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑