Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

THIS… IS… TRACOOOOOOOOOOOOOOOOONNN

Moikka vaan Traconista itse kullekin. Lähdettiin tänne bubun kanssa joskus… Aikaisin. Herättiin vissiin puoli seitsemältä ja yllätäen ihan unessa. Mutta kyllä sitä tietysti piti tulla tänne coniin – conithan ovat tilaisuuksia, joissa ne luokan hiljaisimmat tytöt, jotka pukeutuvat aina lähinnä villapaitaan ja verkkareihin eivätkä koskaan pistä meikkiä naamaansa, pistävät päällensä ehkä jopa bikinit, 20-senttiset korkokengät ja iskevät naamaansa sen verran meikkiä että drag queenitkin jäävät toiseksi. Mutta mikäpä siinä – ei se minulta ole pois. Oikeastaan vain lisää… Joskin hämää 13-vuotiaat tytöt joilla on stay-upit ja niin päin pois. Tämä on varmaan tätä nykynuorisoa. Silloin kun MINÄ olin nuori, ei ollut mitään irc-gallerioita joissa naapuripulpetin tytöt esittelivät tissejään varsin avuliaasti. Mutta tämä on tätä.
Sää oli hyvä joskin huurteinen.Siinä missä Animecon on tunnettu hyvästä säästään (poislukien viime vuoden coni), Tracon on ehkä verrannollinen siihen kuuluisaan Esterin perseeseen – yleensä on satanut joko vettä, lunta, räntää, paskaa tai vanhoja mummoja, mutta nytpä taivas onkin sininen. Maailmankaikkeuden tasapainon säilyttämiseksi oli luonto sitten päättänyt paukauttaa tänne -200 astetta pakkasta. Varmaan hyvä fiilis kaikilla noilla yllä mainituilla tytöillä. Mutta tunnetusti cosplay ei olekaan täysijärkisten harrastus; cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä!
Yleistä TraconistaTraconissa on yleensä ollut myös tilaa, nyt sitä on toisaalta enemmän, toisaalta vähemmän. Rakennuksia on käytössä kaksi, mutta tasoitukseksi porukkaakin on huomattavasti enemmän… No, ehkä tämä saa Eräät Tahot huomaamaan, että maksullinenkin con ”voi toimia”. Ja itse asiassahan se on toiminut jo monta vuotta. En sitten tiedä, miksi nämä Eräät Tahot sitten luulevat, että Animeconin tapauksessa tilanne olisi yhtään toisin.

Hitler ei ymmärrä, miksi maksullinen Animecon ei ole mahdollinen, mutta Tracon on.
PS. Viisi miljoonaa pistettä Tampereen Teknilliselle Yliopistolle ja jollekin hienolle yhteiskokeilulle, minkä ansiosta lähes kaikkien yliopistojen tunnuksia voi käyttää toisella yliopistolla. Ilman sitä tämäkin postaus olisi ollut mahdoton!

8 Comments

  1. Jfer

    Kuulinpa erään järjestysmiehen liiviin pukeutuneen henkilön jopa manailevan, että Traconin pääsymaksu voisi olla yhtä hyvin 4 euroa. Kun on ollut 2 euroa alusta lähtien niin hyvin voisi jo nostaa.

    Sama henkilö kertoi, että rannekkeet loppuivat ensin kesken, sitten loppuivat kesken viime traconin rannekkeet (500 kpl) ja loput ihmiset saivat käteensä leiman. Vähän oli ilmeisesti aliarvioitu kävijämäärä tai jotain..?

  2. Kuuti

    Joo-o.

    Hinnan nostamisella on ihan hyviä puolia – kuten esimerkiksi että väkeä tulee VÄHEMMÄN. Enemmän rahaa tarkoittaa myös enemmän… rahaa. Mitä voitaisiin käyttää esimerkiksi palkintojen hankkimiseen. Minusta on tavallaan hyvinkin hassua, että Tennispalatsissa järjestetyssä Mangapäivässä oli arvokkaimmat palkinnot mitä tähän mennessä on anime-/mangatapahtumissa nähty, vaikka Mangapäivähän ei ollut oikeastaan ollut TAPAHTUMANA mitenkään erityinen. Siellä oli tietysti sponsorit, jotka palkinnotkin sponsoroivat, mutta joka tapauksessa :)

    Kävijämäärän aliarviointi tuntuu olevan kesto-ongelma; siihen tietysti voisi varautua jos saisi jotenkin sumplittua lippujen ennakkomyynnin. Näinhän tehdään esim. jenkkiconeissa, ennakkotilaamalla liput ovat halvempia ja kallistuvat koko ajan; ovelta ne ovatkin sitten kalleimmillaan.

  3. Tsubasa

    Tuhannen kävijän nousu on eittämättä aika hupaisan eksponentiaalista. Lieneeköhän syynä tapahtuman maineen kasvu vaiko vain harrastajamäärien lisääntyminen kahden vuoden takaisesta?

    Joka tapauksessa tätä vauhtia seuraavaan Traconiin tarvitaan sitten näemmä kaksi rakennusta lisää. :P

  4. sir Edward

    Conit maksullisiksi?! Mitä v****a, sanon minä! Conit on tarkoitettu hauskan pitoon! Pienen maksun olen valmis maksamaan, mutta en sitä varten, että joku rupeaa keräämään sillä ITSELLEEN rahaa. Paha juttu jos tuota nostettaisiin. Tosi paha. Ei sillä, että kävijä määrät romahtaisivat, tai että itselläni ei olisi rahaa. Se vain on jotenkin liian raakaa. Pilaisi tunnelmaa jos sinne tulisi ihmisiä rahastamaan turhasta. Varsinkin kun conien järjestäminen (kuulemani mukaan) tapahtuu pääasiassa vapaaehtoistyönä.

  5. Kuuti

    Parahin sir Edward,

    en tiedä kuinka pitkälti tunnet taloustiedettä, mutta se, että conit olisivat maksullisia, ei tarkoita sitä, että niiden järjestäjät erityisesti rikastuisivat. Kaikki nimittäin maksaa. Esimerkiksi Animeconin budjetti on yleensä jossain siellä 40 000 – 60 000 euron välimaastossa – tilat maksavat, laitteet maksavat, kunniavieraiden matkat ja majoitukset maksavat, jne. Ja selvää on, että jos halutaan paremmat tilat, ne maksavat enemmän. Kilpailujen voittajille olisi kiva antaa myös palkintoja. Jne jne jne. Eivät ne conien järjestäjät niin rikkaita ole, että voisivat panostaa omasta pussistaan kymmeniä tuhansia euroja conin järjestämiseen.

    Sen lisäksi kannattaa miettiä, että HALUTAANKO coneihin edes kaikkia niitä kävijöitä, joita niissä on. Usein conit ovat olleet aivan liian ruuhkaisia (vuoden 2006 Animecon Helsingin Paasitornissa oli tästä hyvä esimerkki) mikä taas aiheuttaa kuumuutta – mikä taas aiheuttaa tuskaa ja kärsimystä. Eihän meillä nuorilla tiikereillä mitään ongelmaa ole, mutta coneissa käy muunkinikäistä ja terveydentilaltaan erilaista porukkaa.

    Siitä, että conit maksaisivat jonkun 5 euroa – tai 10 euroa – on vielä pitkä matka siihen, että conien järjestäjät saapuvat paikalle kultaisella Mersulla. Siinä on välissä 50 000 euroa maksettavaa per con.

  6. Kateen

    Jep, ’conien järjestäjät eivät pysty metamorffaamaan itseään äänilaitteistoiksi, videotykeiksi, jne.

    Myös muita ostopalveluja joudutaan käyttämään, kun con-koko kasvaa, mahdollisesti esimerkiksi talouspuolella, koska harrastajatalhon käyttäminen muuttuu liian isoksi riskiksi.

    Edelleen ongelmia tulee tilojen suhteen, ja jos pienempiä tiloja saattaakin saada ihan vain hymyllä ja molemminpuolisella hellyydellä, sitten kun väkimäärä nousee yli tietyn pisteen, näin ei enää käy. Eli tämä muistutuksena sir Edwardille.

    Sitten vielä sivukysymyksenä: Rahastamaan turhasta? Oikeastiko Sir Edward on sitä mieltä, että ihmiset käyttävät käsittämättömän määrän työtunteja, elämäänsä ja jopa omaa rahaansa turhan eli conin järjestämiseen? Näinhän on, jos conista maksaminen on kerran maksamista turhasta. Tälläkö asenteella varustetuille ihmisille näitä coneja järjestetään? Jos näin on, alan välittömästi aiemmasta pro ilmainen -käytännöstäni poiketen kannattaa 100e:n käyntimaksua.

    Kat

  7. Sandi

    Näin Finncon-Animeconia ja Traconeja järjestäneenä tarjoan vähän faktoja… Tämän vuoden FCAC maksoi sen reippaat 50 000 euroa, josta Tampere-Talon osuus oli yli 30 000 euroa.

    Joskus eräs aktiiveistamme laski Traconin yhteydessä, että Tracon III:n järjestäminen olisi maksanut noin 60 000 – 70 000 euroa, jos pelkälle työvoimalle olisi tapahtuman ajan maksettu palkkaa. Tässä laskelmassa ei siis ole laskettua arvoa sille ajalle ja vaivalle jonka 10-20 conitean jäsentä käyttää puolesta vuodesta vuoteen ennen itse tapahtumaa, eikä lukemassa ole myöskään tilavuokraa.

    Näin arvioiden voisin maalailla, että FC-AC’08 olisi täysin ostotyövoimalla toteutettuna tullut maksamaan sen n. 150 000 euroa eli kolme kertaa enemmän kuin nyt kun se toteutettiin talkootyövoimin. Tapahtuman kanssa oli rahoitusvastaavillamme täysi työ taistella tuo 50 000 euroa kasaan eri julkishallinnollisilta tahoilta, säätiöiltä ja yrityksiltä.

    Nyt pääsymaksun mukaan ottamista on ihan syytä harkita koska tuon ”ilmaisen” rahan saaminen ei ole itsestään selvää ja pitkällä tähtäimellä ei voida olettaa sen riittävän, koska tapahtumat kasvavat jatkuvasti ja tilakustannukset myös sen mukana. On aivan turha puhua, että pääsymaksulliset conit mitenkään rahastaisivat ihmisiä. Kyllä ne rahat menevät aina tapahtuman järjestämiseen ja jos jotain käteen jää niin käytännössä päätyvät seuraavien conien pohjakassoiksi. Joka muuten antaa mukavaa vapauden tuntua kun on tiukan paikan tullen mahdollisuus maksaa joitain kuluja seuran omasta kassasta.

  8. Porkkana

    Mielestäni conit voisivat tulla pääsymaksullisiksi. Muutama, viisi tai kuusi euroa ei varmasti tunnu nykynuorison rahapussissa. Varmasti ihmiset ovat rahojaan laittaneet turhempiinkin asioihin( en kuitenkaan tarkoita että conit olisivat turhia). Esimerkiksi festariliput maksavat jopa satoja euroja, eikä se estä väkeä käymästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑