Shin Bubukuuti Kai Z GT X Destiny.

Kategoria: Animeunioni (Page 1 of 2)

Upskirt-kuvaamista OMAKEn tapaan

Oulun anime- ja mangayhdistys OMAKElla oli tammikuun puolessa välissä cosplay-tapaaminen, johon kuului olennaisena osana photoshootti. Tässähän ei toki ole mitään ihmeellistä sinänsä. Jännäksi meni siinä vaiheessa, kun eräälle kuvattavana olleelle ~18-vuotiaalle tytölle kävi kuukauden päästä ilmi, että tästä ja parista tämän kaverista oli otettu jokseenkin asiattomia kuvia, joita leviteltiin netissä Anikia myöten. Kuvalauta vain puuttui.
Emma Watson upskirt
Siis ei mitään ”höhö tyhmä ilme ja räkä poskella”-kuvia, vaan ihan kunnolla portaissa salaa otettuja upskirt-kuvia.

Kyse ei sinällään ole lainvastaisesta toiminnasta. Suomen laki kieltää kyllä salakatselun (Rikoslaki 24 luku 6 §), mutta tämä edellyttää kuvien oikeudetonta ottoa kotirauhan suojaamassa paikkassa tai esimerkiksi vessassa, mistä ei siis ollut kyse. Ja minihameenalus nyt ei kuitenkaan taida olla kotirauhan suojaama. Suomen laissa ei myöskään ole minkäänlaista personality rights -pykälää, toisin kuin joissain muissa maissa – tällaisen pykälän perusteella henkilö voi esimerkiksi kieltää kuvansa julkaisun tai vaatia kuvansa poistoa, jos tämä on kuvasta tunnistettavissa tai jos kuva on muuten loukkaava. Suomen laki ei tällaista pykälää kuitenkaan tunne, joten tämänkaltainen kuvaaminen on lähinnä asiatonta käytöstä – ei rikollista toimintaa. Suomen laki siis lähtee siitä, että jos pistät vaatteet vapaaehtoisesti päällesi kun lähdet ihmisten ilmoille, otat samalla myös sen riskin, että sinua voidaan täysin laillisesti kuvata siinä. Protip: paksut sukkahousut ja toiset alushousut päälle.

Itse kukin voi sitten omassa päässään miettiä, kuinka asiallista tai hyvien tapojen mukaista on ottaa hameenaluskuvia portaissa salaa.

Varsinkin, jos kuvaaja on OMAKEn hallituksen jäsen.

MITÄ VITTUA MINÄ LUENSinällään OMAKE toimi asian tiimoilta ihan oikein – epäasiallisesti toiminut henkilö sai hallituksesta kenkää hyvin nopeasti. Sen sijaan tapahtuman jälkihoito ei mennytkään ihan esimerkillisesti. Seuran puheenjohtaja oli kieltänyt kaikkia osapuolia puhumaan asiasta kenellekään, missään, koskaan. Myös kuvaajan uhriksi joutuneita vannotettiin, että nämä eivät missään tapauksessa saa kertoa asiasta eteenpäin, ”ettei vain sen tyypin maine menisi”.
Mitä vittua, OMAKE.

Kukaan ei rakasta Animeconia.

Parhaat ideat iskevät usein yöllä. Niin tämäkin, siinä puoli neljän maissa. Animeconista ja sen tulevaisuudesta on kirjoiteltu paljon. Tällä hetkellähän tilanne on se, että Finncon 2010 kyllä järjestetään Jyväskylässä, mutta Animeconia ei – järjestäjiä sille ei kuulemma löytynyt.

Suoraan sanottuna en ihmettele. Animecon tekee kuolemaa, ja se johtuu siitä, että kukaan ei rakasta sitä.

VIILÄlkää käsittäkö väärin. Varmasti tästä maasta löytyy monia, joiden mielestä Animecon on ollut tämän elämän parhaita hetkiä. Löytyi tyttö-/poikaystävä, joitain 4chan-afropäitä tai villi hotelliyö conisäädön kanssa. Itsellänikin on useita hyviä muistoja Animeconeista. Mutta valitettavasti, vaikka kävijät ovatkin tapahtuman tärkein osanottaja, tapahtuman ennakkojärjestelyt hoitaa joku muu, eli tapahtuman järjestäjät. Järjestäjiä Animeconille ei tunnu löytyvän, ja se johtuu siitä, että kukaan tällaisista ihmisistä ei rakasta sitä.

Lueskelin vanhoja Animeconia koskevia viestiketjuja Anikista. Kehitys oli seuraavaa:

Vuonna 2005 väläytellään ensimmäistä kertaa ideaa Finnconin ja Animeconin erosta. Vedotaan siihen, että Turun Animeseura edellyttää Animeconin olevan maksuton. Scifistit toteavat: ”jos tahdotte oman, itsenäisen animetapahtuman niin tehkää vittu ite”.
*Hauskana yksityiskohtana Petteri ”Tsubasa” Uusitalo vannoo yhteistyön nimeen.
*Ensimmäinen Tracon järjestetään Tampereen Hervannassa, TTY:llä.
*Ensimmäinen Kirsikankukkacon järjestetään Turussa nuorisokeskus Palatsissa.

Vuonna 2006 Finnconin ja Animeconin eroa ehdotetaan suoraan. Animeconille ehdotetaan pääsymaksua. ”Turun Animeseura, joka myöntää oikeuden Animecon-nimeen, vaatii, että tapahtuma on maksuton”.
*Jussi ”niidel” Kari, joka istuu Turun Animeseuran hallituksessa, kertoo kannattavansa pääsymaksullista Animeconia.
*Ensimmäinen Nekocon järjestetään kesällä Kuopion musiikkitalossa. Jouni ”Tzibu” Holopainen kaiverruttaa itsensä historiankirjoihin Suomen seksikkäimpänä animetapahtuman pääjärjestäjänä koskaan.
*Animecon-ketjussa todetaan pariinkin kertaan että ”menkää tekemään parempi jos ei kelpaa”, joskin kohteliaasti tai kohteliaanpuoleisesti esitettynä.
*Tracon II järjestetään.

Vuonna 2007 Jussi Kari valitaan Turun Animeseuran puheenjohtajaksi. niidel murjoo hallituksessa läpi esityksen, jonka mukaan Turun Animeseura ei enää vaadi Animeconin maksuttomuutta.
*Mikko ”Lmmz” Lammi avautuu Animeconin ohjelman heikosta tasosta.
*Animeconin ohjelmavastaava Mikko ”harusame” Holopainen toivoo Animeconin muuttuvan maksulliseksi, ”tai Animecon on tuhoon tuomittu”. Tsubasa toteaa: ”Tässä hiljan juttelin erään amerikkalaisen harrastajan kanssa, joka nauroi katketakseen Suomen tilanteelle: Suomen suurin animetapahtuma pitää itseään maksuttomana – käytäntö, joka vihjaa selkeästi siitä että halutaan vielä lisää satunnaisia kävijöitä – ja samalla ollaan tukehtumassa sekä tilan- että rahanpuutteeseen. Ei näin, ei todellakaan näin.”
*Tsubasa menettää uskonsa siihen, että yhteistyöllä voisi saada jotain aikaan.
*Scifistit alkavat hajota Animeconin jälkeen – tiivistettynä, ”mitä vittua noi animekersat tekee meidän tapahtumassa??”.
*Syy Finnconin ja Animeconin yhdessä järjestämiseen muuttuu muodosta ”Mutkun Turun Animeseura ei anna” muotoon ”Suomessa ei ole ihmisiä, jotka tahtoisivat järjestää animetapahtumia ja Animecon järjestetään muutenkin yhteistyössä Finnconin kanssa”

Vuonna 2008 Tsubasa kirjoittaa Suomen animeblogauksen parhaan kirjoituksen ikinä eli ”valtio Conin”, jossa Tsubasa purkaa asiallisesti noin kolme vuotta hautomansa ajatukset Suomen animetapahtumista ja siitä, miksi ne eivät toimi. Huomatkaa kohta: ”Yleensä parannusehdotuksia esitettäessä ilmaantuu joku entinen järjestäjä ärisemään ’tee ite parempi.’ Leikitäänpä nyt kuitenkin hetki aikuisia ihmisiä ja ajatellaan idealistisesti, miten asioita voisi kehittää – tiedättehän, tehdä toisella tavalla kuin ennen.”
*Ongelmiksi listataan esimerkiksi ohjelman puute (mitä Lmmz valitteli myös), pääsymaksun puute (aiheuttaa ihmistukoksia, vaikeuttaa rahoitusta), 24/7-aukiolon puute (ei ole jaksettu tehdä), kunniavieraiden puute (”ei niitä tänne saada paitsi munkilla”), Animeconin järjestäminen Finnconin kanssa yhteistyössä
*Tsubasalle vastataan postauksen kommenttiosiossa ”tee ite parempi”.
*Nekocon II järjestetään.
*Tracon III järjestetään.
*Kirsikankukkacon II järjestetään.

Do it yourself! ...faggot

Vuonna 2009 järjestetään ensimmäinen Desucon.
*Ensimmäinen Bakacon järjestetään.
*Cosplaygaala järjestetään loppuvuodesta.
*Animecon järjestetään Helsingissä Kaapelitehtaalla Finnconin kanssa. Ensimmäistä kertaa voi sanoa, että ohjelmaan on edes yritetty panostaa myös animepuolella.
*Ensimmäinen Kitacon järjestetään.
*Tracon IV järjestetään.

Vuonna 2010 Finncon järjestetään Jyväskylässä, mutta Animeconia ei, koska paikkakunnalta ei löydy ketään, joka sen tahtoisi järjestää.

CosplayGaalan logo…niin. Nopean laskennan perusteella Suomeen on ensimmäisten Animeconien jälkeen tullut mm. Tracon, Nekocon, Desucon, Bakacon, Cosplaygaala ja Kitacon. Näiden lisäksi läheltä liippaa tietysti vielä Tampere Kuplii sekä ainakin Tsukicon. Ja kai siellä Kirjamessuillakin on jotain vapaaehtoisia mangosäätäjiä. Puhumattakaan pienemmistä miittityyppisistä tapahtumista. Koska Traconia, Nekoconia, Desuconia, Bakaconia, Cosplaygaalaa ja Kitaconia tuskin kaikkia tekevät samat ihmiset, minusta tuntuu, että Suomessa ei todellakaan ole pulaa henkilöistä, jotka uskaltaisivat ja pystyisivät järjestämään animetapahtumia. Kaikki puhe siitä, että ”Turun Animeseura sanoo ettei Animeconia saa järjestää pääsymaksullisena” on todistettu vääräksi. Väitös siitä, että Animeconin täytyisi olla pääsymaksuton, koska Finnconkin on, on helppo torpata: järjestetään tapahtumat erikseen. Sitten aletaankin itkeä siitä, että ei voi pistää pääsymaksuja, koska X ja Y, ja sitten ei varmasti saataisi avustuksia tai sponsoreita. Kumma, että Desucon kuitenkin sai Opetusministeriöltä pyytämänsä avustuksen täysimääräisenä juuri siksi, että Desuconilla oli myös muita rahoituslähteitä. Desuconia käsiteltiin kuin ns. aikuisten oikeita kulttuuritapahtumia (esim. Pori Jazz, joka myös saa OPM:ltä avustusta, vaikka sen liput ovat yli 40 euroa, jopa 60 euroa), joille avustukset ovat enemmänkin ”tappiotakuu”.

Kyse onkin siitä, että kaikki nämä vuosien varrella esitetyt syyt siihen, miksi Animeconia ei voida järjestää erikseen, ovat tekosyitä. Kyse ei ole siitä animepiireissä sitkeästi kiertävästä huhusta, että uudempi animesukupolvi olisi ”saamattomampaa, laiskempaa ja kermaperseisempää kuin edeltäjänsä”. Kyse on siitä, että kukaan ei tahdo järjestää Animeconia – ei uusi eikä vanha harrastaja.

Nuorisotyö

Tämä ei ole ihme – Animeconiin ladataan erittäin paljon odotuksia, joista tosin suuri osa negatiivisia. Kaikilla uusilla tapahtumilla on jokin kohderyhmä, mistä he osanottajia tapahtumaansa tahtovat, tai sitä omaa kohderyhmää ainakin haetaan. Niiden tekijät tietävät täysin, kenelle tapahtumaansa tekevät. Sen sijaan Animecon on jonkinlainen rykäisy animeharrastuksen suuntaan ja siinä se. Kukaan ei viitsi koskea Animeconiin tikullakaan, koska perinne velvoittaisi tekemään siitä tietynlaisen. Ongelma on vain siinä, että kukaan nykyaktiiveista ei tahdo tehdä sellaista tapahtumaa. Ei kukaan tahdo tehdä palkatonta nuorisotyötä (Ks. Mikko ”Echramath” Järvisen toteamus: ”Scificonit ovat yleensä olleet ’by fandom, for fandom’, animeconit enemmän vapaaehtoista nuorisotyötä.”, tai viime Animeconin ohjelmavastaava Vesa ”hachiroku” Reposen kommentti Tsubasan Finnconin ja Animeconin erottamista koskevan jutun kommenteissa: ”Kyllä minä tiedän tekeväni vapaaehtoista nuorisotyötä”.)

Harrastajien sijaan Animeconia ovat havitelleet kaupalliset tahot, jotka ovatkin myös ilmaisseet tahtonsa nähdä Animeconin jatkuvan. Eikä ihme, sillä Animecon tuo huhujen mukaan vuodesta toiseen isoimmat myyntipiikit. Ja miksei, kun paikalle valuu 10 000 animeharrastajaa. Jokainen järkevä yrittäjä tahtoisi säilyttää tuollaisen myyntimahdollisuuden. Sen sijaan vapaaehtoispohjalta toimivalle järjestäjistölle tapahtuma ei paljoa tarjoa, paitsi työtä, stressiä ja ehkä pienen, häilyvän tunteen siitä, että on tehnyt jotain animeskenen hyväksi, kun on järjestänyt 10 000:lle nuorelle paikan jossa leikkiä elefanttimarssia, mättää toisiaan turpaan cossiasuissa tai imeä naamaa yaoi-ringissä.

Mutta en syytä ketään. Kenenkään ei nimittäin ole pakko tykätä Animeconista, eikä kukaan tykkääkään. Kukaan ei tahdo sitä järjestää. Scifipuolella ei ole mitään velvollisuutta pitää tätä ylisuurta syöpäkasvainta mukanaan. Finncon on hyvä, jopa erinomainen coni – sen ainoa haittapuoli on sen kyljessä oleva jättimäinen syöpäpaise. Onneksi tämä syöpäkasvain tekee kuolemaa, ja se johtuu siitä, että kukaan ei rakasta sitä.

Don Quijote ja tuulimyllyt
Kuva liittyy erittäin vahvasti.

Edit: oishan se pitänyt arvata että neljältä yöllä tulee hienoa kamaa, esimerkiksi Traconin ensimmäiset järjestysvuodet olivat väärin.
Edit2: …ja Kirsikankukkaconit.
Edit3: ja ehkä tosiaan se muutos meni niin päin, että TAS ei vaadi enää Animeconin maksuttomuutta… reminder to self: älä blogaa yöllä.

Sisäpiiriongelmia

Kuten kaikki valveutuneet kansalaiset varmasti tietävät, yksi kansainvälisen finanssikriisin keulakuvia on ollut Atlannin lohikäärmevaltio, Islanti. Maan valuutalla voi pyyhkiä persettään eivätkä islantilaiset yritykset ole kovinkaan houkuttelevia sijoituskohteita – paitsi ehkä ”no ostetaan nyt pois kun on halpaa”-mielessä. Toisin sanoen Islanti on aika kusessa. Asiaa ei helpota, että muutamilta suurlainanottajilta oli kaatuneista islantilaispankeista mitätöity lainoja vain päiviä ennen pankkien kaatumista – ja mikäpä siinä, kun kyseiset henkilöt sattuvat olemaan pankinjohtajien kavereita ja sukulaisia. Hauskaksi tilanteen tekee se, että Islanti on pieni maa – koko valtiossa on vain 300 000 asukasta. Kun vielä otetaan huomioon se seikka, että ihmiset usein pariutuvat samoista asioista kiinnostuneiden ja samalla koulutustasolla olevien kanssa, tuloksena on se, että käytännössä kaikki valtion nimeätekevät tuntevat toisensa tai ovat sukulaisia keskenään. Syntyy sellaisia sisäpiirikiemuroita, joita ei juuri voi mihinkään muuhun valtioon kuvitella. Nämä sisäpiirikuviot taas ovat todella hankalia lainsäädännön kannalta ja ongelmienratkaisuun vaadittaisiin usein ulkopuolista apua, kuten tästä Helsingin Sanomien kirjoituksesta käy ilmi.

Vaikka Suomen animepiirit eivät ehkä olekaan ihan yhtä vakavaa liiketoimintaa kuin kokonaisen valtion tulevaisuus, vähän samoista ongelmista on niissäkin kyse. Aktiivinen harrastajakunta on niin harvalukuista, että asioista mitään tietäviä on ehkä joitain kymmeniä, enimmillään satoja. On sinällään hyvä, että Suomen piireissä edes suurimmat kaupalliset toimijat (ts. mangakustantamot) ovat erillään muista toimijoista ja että piireissä liikkuvat rahat ovat lähtökohtaisesti määrältään melko pieniä (sisältäen myös conibudjetit) eikä minkäänlaisia pörssirakennelmia ole, vai mitä muuten pitäisi olla mieltä siitä, että ainakin jotkut maamme animelehdistön merkittävät nimet ovat myös esimerkiksi maamme suurimman animeaiheisen keskustelupalstan ylläpitäjiä? Edes allekirjoittanut ei ole täysin ulkopuolella tällaisista kytkennöistä ja esimerkiksi istuu ainakin kahden animeaiheisen järjestön puheenjohtajan pallilla tällä hetkellä.

Varsinaisia ongelmia tästä ei vielä ole aiheutunut; ainakin päättävässä asemassa olevat ihmiset ovat osanneet käyttäytyä kuten kuuluu. Ei myöskään ole mitään syytä olettaa, että ketään tällaista animeskenen Avainhenkilöä (TM) jaksaisi kiinnostaa järjestää mitään suurta vallankaappausta, koska loppujen lopuksi sellainen olisi melko turhaa. Ja kun kavallettavia rahavarojakaan ei useinkaan ole, ei sekään ole kovin hyvä suunnitelma. Mutta voi jeesus jos Suomen animeskene olisi valtio :-D

Täysin ongelmaton tilanne ei kuitenkaan ole. Oikeustieteessä vakiintuneen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännössään kiteyttämän kannan mukaan tuomioistuinten toimintaa arvioitaessa ei riitä, että tuomioistuimen toiminta on puolueetonta, vaan sen on myös näytettävä siltä. Ja tällaisia ongelmiahan on: kun sama henkilö jälleen kerran voittaa cosplay-kisan, alkaa nillitys välittömästi: tuomaristossa oli voittajan tuttuja! Tuomaristo on puolueellinen! Äänestystulos on purettava! Siinä tilanteessa on paha mennä sanomaan, että tämän asu oli oikeasti hienompi kuin se 50. koulupuku + kissankorvat -yhdistelmä, jos ihmiset kokevat ratkaisun puolueellisena – riippumatta siitä, että voittajan asu olisi oikeastikin ollut hienoin.

Tästä tietysti voi sanoa, että ”lol cosplya kisa dramu”, mutta ottaen huomioon, että kyse on yhdestä Suomen animeskenen arvostetuimmista kisoista, se ei minun mielestäni ole täysin merkityksetöntä. Jos kilpailujen tuloksista tahdotaan sellaisia, että kenelläkään ei ole niistä nokankoputtamista (mikä tietysti voi olla mahdoton tehtävä, Suomen con-yleisön tietäen), tulisi jostain saada tuomareita, joilla ei olisi kytkentöjä kilpailijoihin – mutta Suomen skene taas huomioon ottaen, tämä voi hyvinkin olla mahdotonta. Yksi ratkaisu tietysti on käyttää skenen ulkopuolisia asiantuntijoita – ompelijoita, teatteriväkeä, jne – mutta tämäkin ratkaisu on vähän puolivillainen, sillä olisi Ihan Kiva (TM), että myös palkinnoista päättävät ovat skenen toiminnassa mukana.

Sisäpiiriin kuulumisesta on näissä piireissä toisaalta myös etua. Animeharrastajat ovat ainakin Suomessa melko sisäänpäinkääntynyttä sakkia, tarkoittaen tässä siis sitä, että ”oman porukan” sisältä tulevat toimijat koetaan ”meidän jengiksi”, kun taas ulkopuolelta tulevat toimijat koetaan kilpailijoiksi, jotka ovat rahan perässä tai tekevät animepiirien julkisuuskuvalle hallaa – miettikääpä esimerkiksi harrastajayhteisön asennoitumista Sangatsuun, Egmontiin ja Punaiseen Jättiläiseen (jotka kaikki kertovat toimistaan ja keskustelevat harrastajien kanssa Anikissa ja ovat coneissa tavattavissa) ja verratkaa sitä asennoitumiseen Ivreaa kohtaan (joka on ollut todella hiljaa tekemisistään eikä ole näkynyt coneissakaan). Tai entäs Subin Otaku, jonka Suvi ja Tessi eivät ainakaan entuudestaan olleet mitään skenejulkkiksia? Hieman sama ongelma on nykyisellä Anime-lehdellä verrattuna Japan Poppiin, jonka lähes kaikki tekijät ovat tuttuja nimiä myös Anikista.

Sisäpiirikytköksistä on näin pienissä piireissä haittaa ja synnyttävät eripuraa. Toisaalta niistä on myös selkeää etua, koska sisäänpäinlämpiävyydestä johtuen oman porukan kanssa on aina kivempi tehdä hommia kuin ”ulkopuolisten”. On varmaankin odotettavissa, että asiat helpottuvat tulevaisuudessa, kun harrastajamäärät kasvavat ja varsinkin kun nykyiset harrastajat kasvavat ja ottavat paikkansa Suomen animeskenen toimintaympäristössä o/! Long live Suomen animupiirit!

PARTY HARD

Koska järjestötoiminta on kivaa, helppoa & hauskaa, Turun Animeseura päätti tehdä Vuoden Animekulttuuriteon ja järjestää sitsit. Sitsithän ovat akateeminen pöytäjuhla, johon kuuluu ruokaa, juomaa ja laulua (tärkeysjärjestys ei tosin välttämättä ole tämä). Usein sitseillä on myös jokin teema, meillä se oli ehkä vähemmän yllättäen anime.

Animeunionin jäsenyhdistyksille oli lähetetty kutsut; paikalle saapui edustusta niinkin kaukaa kuin Tampereen suunnalta HeNTAista sekä YAMAsta. Myös Jyväskylän Tsukiai sekä Espoon Otaniemen Otakut olivat lähettäneet edustustonsa paikalle. Kiitoksia kaikille osaaottaneille – ja erittäin paljon kiitoksia myös Riku ”jakoavain” Mikkoselle, joka aika pitkälti yksin hoiti sitsien organisoinnin, samoin myös Kati Oksaselle, joka toimi kokkinamme, sekä Turun Kirjakahvilalle, joka antoi meille tilansa käyttöön ruoanlaittoa varten.

Sitsit lähtivät käyntiin vähän hiljaisesti – tämä ei toisaalta yllättynyt, nythän kyseessä eivät olleet mitkään REIPPAIDEN OPISKELIJANUORTEN ÖRDÄYSJUHLAT vaan epäsosiaalisten hikikomorinörttien ördäysjuhlat, mutta kuten arvata saattoi, ajan kuluessa ja alkoholivaraintojen huvetessa sosiaalisuuden määrä nousi jopa eksponentiaalisesti.

Jottei kuitenkaan menisi ihan pelkäksi ”lol kävin ryyppäämässä paikassa X”-selostukseksi mallia yläasteen piha maanantai-aamuna, palattakoon siihen mitä alussa sanoin, siis että kyseessä oli Vuoden Animekulttuuriteko. No, okei, kyseessä ei ollut ehkä animekulttuuriteko, mutta totuus on, että ainakaan Turun Animeseuran kokouksissa animeunionivastaavamme ei valehtelematta ole sanonut mitään Animeunioniin viittaavaa yli kahteen vuoteen. Kertoisi vähän siitä, että Animeunionin puitteissa mitään ei ole tapahtunut – tai jos on, se on ainakin helvetin hyvin piilossa kaikenlaisten sähköpostilistojen ja/tai wikien takana. Parantamisen varaa varmasti olisi itse kullakin osapuolella – esimerkiksi sitsejä järjestämällä voidaan todistetusti lähentää toimijoita toisiinsa ;)

Keskustelua animeseurojen toiminnasta ja niiden organisaatioista ja toimintatavoista yleensäkin varmasti tarvittaisiin (kuten Tsubasa blogissaan onkin sanonut): sitseillä sain tietää uutena tietona, että esim. Otakut toimii ilman jäsenmaksua tai toimistoa, ja sen talous hoidetaan ylioppilaskunnan avustuksilla. Turun Animeseurallahan on oma toimisto jossa on mm. seuran anime- ja mangakirjasto sekä hengailutilaa sisältäen muutaman sohvan (asiantuntijaraporttien mukaan todistetusti päteviä esim. krapulan hoitoon)… Pani vaan miettimään, että mitenköhän nämä asiat toimivat muilla seuroilla, esimerkiksi:

  1. Seuran talouden yleinen organisointi; mistä raha tulee ja mihin se menee. Onko jäsenmaksua, onko toimistoa josta pitää maksaa vuokraa?
  2. Seuran toiminta; mitä toimintaa seuralla on? Esimerkiksi Turun Animeseura on jo pitkään pyörittänyt videoiltoja, joissa katsotaan animea, mutta kuulemma YAMAlla nämä ovat alkaneet vasta jokin kuukausi sitten. Mitä muuta ohjelmaa seura tarjoaa?
  3. Jäsenistön kehitys. Bubu totesi tässä hiljattain, että kun hän oli joskus vuonna 2002 TASin jäsen, videoilloissa oli lähemmäs parisataa ihmistä – nykyisin on hyvä, jos videoilloissa käy parikymmentä ihmistä. Syynä epäilemättä animen saatavuuden parantuminen; ihmiset eivät tarvitse seuraa katsoakseen animea. Tämä liittyy suoraan kohtaan 2 – seuran pitää järjestää muutakin toimintaa kuin animen katsomista :P

Joka tapauksessa tämä kertoo ainakin sen, että keskustelua tulee käydä. Muuten tuloksena on hävitys, tuho ja kansanmurha.

Lopuksi kuva Puhiksen Salaboolin keskeisestä ainesosasta.

THIS… IS… TRACOOOOOOOOOOOOOOOOONNN

Moikka vaan Traconista itse kullekin. Lähdettiin tänne bubun kanssa joskus… Aikaisin. Herättiin vissiin puoli seitsemältä ja yllätäen ihan unessa. Mutta kyllä sitä tietysti piti tulla tänne coniin – conithan ovat tilaisuuksia, joissa ne luokan hiljaisimmat tytöt, jotka pukeutuvat aina lähinnä villapaitaan ja verkkareihin eivätkä koskaan pistä meikkiä naamaansa, pistävät päällensä ehkä jopa bikinit, 20-senttiset korkokengät ja iskevät naamaansa sen verran meikkiä että drag queenitkin jäävät toiseksi. Mutta mikäpä siinä – ei se minulta ole pois. Oikeastaan vain lisää… Joskin hämää 13-vuotiaat tytöt joilla on stay-upit ja niin päin pois. Tämä on varmaan tätä nykynuorisoa. Silloin kun MINÄ olin nuori, ei ollut mitään irc-gallerioita joissa naapuripulpetin tytöt esittelivät tissejään varsin avuliaasti. Mutta tämä on tätä.
Sää oli hyvä joskin huurteinen.Siinä missä Animecon on tunnettu hyvästä säästään (poislukien viime vuoden coni), Tracon on ehkä verrannollinen siihen kuuluisaan Esterin perseeseen – yleensä on satanut joko vettä, lunta, räntää, paskaa tai vanhoja mummoja, mutta nytpä taivas onkin sininen. Maailmankaikkeuden tasapainon säilyttämiseksi oli luonto sitten päättänyt paukauttaa tänne -200 astetta pakkasta. Varmaan hyvä fiilis kaikilla noilla yllä mainituilla tytöillä. Mutta tunnetusti cosplay ei olekaan täysijärkisten harrastus; cosplay ilman tuskaa on teeskentelyä!
Yleistä TraconistaTraconissa on yleensä ollut myös tilaa, nyt sitä on toisaalta enemmän, toisaalta vähemmän. Rakennuksia on käytössä kaksi, mutta tasoitukseksi porukkaakin on huomattavasti enemmän… No, ehkä tämä saa Eräät Tahot huomaamaan, että maksullinenkin con ”voi toimia”. Ja itse asiassahan se on toiminut jo monta vuotta. En sitten tiedä, miksi nämä Eräät Tahot sitten luulevat, että Animeconin tapauksessa tilanne olisi yhtään toisin.

Hitler ei ymmärrä, miksi maksullinen Animecon ei ole mahdollinen, mutta Tracon on.
PS. Viisi miljoonaa pistettä Tampereen Teknilliselle Yliopistolle ja jollekin hienolle yhteiskokeilulle, minkä ansiosta lähes kaikkien yliopistojen tunnuksia voi käyttää toisella yliopistolla. Ilman sitä tämäkin postaus olisi ollut mahdoton!

« Vanhemmat artikkelit

© 2024 karikari.fi

Theme by Anders NorenYlös ↑